Precum Diogene

Precum Diogene Cinicul care, zdrențăros, își lăsa butoiul cel de toate zilele și ieșea să caute prin piețele Atenei, cu o lampă în mâini drept călăuză, măcar unul, un singur om cinstit, tot așa astăzi, îmbrăcați frumos și curat, în drum spre birouri sau părăsindu-le, cu telefonul mobil ținut înainte ca un magnet de sine, prieteni și colegi de-ai noștri, hăbăuci sau plictisiți, umblă prin lume să găsească mici monștri.

Cine prevestea moartea filosofiei, în lipsă de materie primă, să-și toarne în cap cenușa propriilor cărți.

De mult nu ne mai ajunge realitatea. Nu știm ce să facem cu libertatea și ni s-a urât cu binele. În ochii nemulțumitului, binele netulburat se urâțește prin simplă perpetuare, tot așa cum perceperea confortului ca fiind o dotare standard a vieții lichefiază judecata.

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Adunăm non-existență care arată a existență. Cotrobăim după holograma unei aparențe. V-ați gândit? Micii monștri care se ivesc pe ecranul mobilului inteligent sunt un supliment iluzoriu peste oricum iluzoria noastră relație cu realitatea.

Așa-numita realitate augmentată e ca bucata de picior care i-a fost amputată unui bolnav de cangrenă: salvat, el o simte încă, deși nu mai e acolo. Mintea recreează trupul.

Realitatea augmentată e trupul invizibil care poate fi adus oricând și oricât la viață. Putem avea câte inimi dorim, miriade de ochi, tentacule și creiere expandate la infinit. Moartea e informație în plus, probabil nenecesară.

Dar oamenii se bucură descoperind-o la fiecare pas. Am mai dat peste un mic monstru. Ce bine, ce bine! De-acum e al meu. Dintre toți prietenii, eu am cei mai mulți monștri mici!

Și, precum Diogene Cinicul care, împuțit ca un maidanez, se plimba pe străzile Atenei cu o lampă în mână, doar-doar se va face înțeles, tot așa astăzi, ireproșabili și impecabili, cu telefoanele ca azimut al singurătății, oamenii își caută sensul în vid pentru că nu le mai ajung oamenii cinstiți pe care i-au găsit.

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...