Invitat la Homemade Podcast, Răzvan Filip, medic specialist ORL, explică de unde vine sforăitul, cât de complexă e problema și cum poate fi cel mai bine rezolvată, mai ales când este afectată calitatea somnului. Și mai ales când se plânge partenerul/partenera de asta. Foto: Homemade Podcast
Invitat la Homemade Podcast, Răzvan Filip, medic specialist ORL, explică de unde vine sforăitul, cât de complexă e problema și cum poate fi cel mai bine rezolvată, mai ales când este afectată calitatea somnului. Și mai ales când se plânge partenerul/partenera de asta. Foto: Homemade Podcast
25/07/2024
PODCAST. Ce facem când partenerul sforăie
Homemade Podcast este un podcast despre relații, cu tot ce vin ele la pachet. Realizat de Laura Popa și Andrei Leonte, podcastul poate fi urmărit pe YouTube și ascultat pe Spotify.
Aproximativ una din trei persoane adulte sforăie. Și nu, nu e mit, bărbații sunt mai predispuși la sforăit decât femeile.
Vârsta înaintată, greutatea crescută sau un pahar în plus contribuie la sforăit, care ajunge să ne afecteze calitatea somnul. Atât al celui care sforăie, cât și al celui care-l aude. Întrebarea naturală care decurge de-aici e: cum rezolvăm problema asta în cuplu? Îi spunem celui care sforăie de sunetele pe care le produce în timpul nopții? Îl încurajăm să meargă la medic? Răspunsul ar fi DA la toate.
Este foarte important să-i spunem partenerului/partenerei, că sunt și femei care sforăie, dacă acest lucru se întâmplă. Nu de alta, dar sforăitul poate ascunde afecțiuni mai grave, precum sindromul de apnee în somn, care ar trebui investigate de un medic specialist.
În cel mai recent episod din Homemade Podcast, Laura și Andrei l-au avut invitat pe Răzvan Filip, medic specialist ORL, care a explicat de unde vine sforăitul, care sunt factorii de risc și ce putem face pentru a ne păstra în siguranță în timpul somnului. Partea bună e că există numeroase soluții pentru sforăit, însă cel mai important e să mergem la medic și să nu ne tratăm după ureche. Pentru că nu, plasturii nazali nu funcționează pentru toate tipurile de sforăit.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună sau prin redirecționarea a 3.5% din impozitul tău pe venit, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this