10 august 2018: Liciniu Miculeanu e dus de jandarmi spre dubă. Imagine: Lucian Muntean

Pensionarului bătut i s-a întocmit dosar penal: "Au zis că sunt ca Bruce Lee, că i-am lovit cu piciorul în cască"

Bătut și reținut de jandarmi în 10 august, fostul medic stomatolog Liciniu Miculeanu (70 de ani) s-a trezit și cu dosar penal pentru ultraj, pe care Poliția i l-a deschis în noaptea de după mitingul din Piața Victoriei.

PressOne deține imagini video cu momentul în care Miculeanu a fost ridicat de jandarmi, pentru că fotoreporterul nostru Lucian Muntean s-a aflat în zonă la intervenția forțelor de ordine.

Iată imaginile:

Joi, 16 august, Liciniu Miculeanu s-a prezentat la Parchetul Militar, pentru a depune plângere penală împotriva a doi dintre șefii Jandarmeriei, coloneii Sebastian Cucoș și Ionuț Sindile.

„Dacă mă mușcă doi câini, nu dau în judecată câinii. Voi câștiga, dar nu rezolv nimic. Sunt niște chestii de procedură.

Dacă nu se schimbă legile după bunul plac al unora, Sindile nu poate prelua interimatul la șefia Jandarmeriei atâta timp cât e sub cercetare penală. Deși marii orchestratori a ceea ce s-a întâmplat în piață sunt Carmen Dan și Liviu Dragnea”, a declarat Miculeanu pentru PressOne.

El susține că în noaptea de 10/11 august a fost dus la Poliție și la Parchet, unde a fost ținut până dimineață pentru a da declarații, și că jandarmii l-au transformat într-un „maestru Shaolin”.

Fotografie postată de Liciniu Miculeanu pe Facebook.

„Mi-au adus doi jandarmi, absolut nevinovați, parcă erau aduși cu pluta, catapultați de pe o altă planetă.

Știam că nu-i dă afară inteligența din casă, dar totuși…

Au pretins că i-am lovit cu pumnii și cu picioarele. Că i-am lovit cu piciorul în scuturi și în căști.

Domnule, eu am 70 de ani, 1,80 și 95 de kilograme. Nici la 20 de ani nu eram vreun Bruce Lee sau Chuck Norris.

Cum să le dau cu piciorul în căști? Cum dracu să sar până acolo? Va râde sala la proces. O să-l chem ca martor pe bătrânul Chuck”, spune Miculeanu.

*

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Fostul medic a povestit că jandarmii l-au atacat după ce un grup de tineri reușise „să le fure de sub nas” un gard de protecție. Și că se afla lângă niște doamne pașnice în momentul în care a avut loc asaltul.

Femeile au fugit, el a rămas.

„I-am văzut pe jandarmi de la începutul serii, mai duri, mai belicoși, mai marțiali. De obicei, tinerii ridică mâinile deasupra capului sau se pun în genunchi când forțele de ordine intră în mulțime.

Eu nu-mi cer dreptatea în genunchi, nu cad în genunchi și nu ridic mâinile orice s-ar întâmpla. Și dacă mor. Știți vorba ardeleanului: no, io nu mă lăs! No, io nu mă lăs.

Jandarmii nu fac distincție întru ultrași și profesori universitari, medici sau oricine. Ei ne percep ca dușmani pe ăștia din #Rezist. Adică pe protestatari. Și să știți că în Piața Victoriei rar mai scapă câte un nebun.

90 la sută e lume bună, crema Bucureștiului. Eu am mers la protest cu doi doctori, vecini de-ai mei. Ne-am despărțit când am vrut să iau pulsul pieței. Mă tot plimbam pe acolo, gură-cască”, a povestit doctorul pentru PressOne.

Miculeanu spune că nu face parte din nucleul dur al protestatarilor. Că e liberal, dar nu „penelist”, și că detestă hoții. Un motiv suficient ca să participe la toate manifestațiile importante.

Născut la Șimleu Silvaniei, Miculeanu s-a apucat de afaceri la începutul anilor ’90. „Mic comerciant, prost vânzător, prost negociator”.

A trăit până în 1998 la Târgu Mureș, iar la 50 de ani s-a mutat în București și a înființat o firmă prin care închiria apartamente în regim hotelier.

„Sunt ardelean pârât, cum s-ar zice. Știi, unui ardelean venit la București vor să i-o tragă toți. E considerat un fel de fraier.

În toți anii ăștia, mi-am folosit abilitățile pentru a mă proteja. În glumă, bucureștenii îmi spun că am ajuns mai jigodie decât ei.

La Poliție, i-am amenințat că-i dau în judecată pentru toate agresiunile. Atunci au aplicat tactica obișnuită aici. Generic, se numește «ba pe a mă-tii». Un fel de lovitură preventivă.

Au improvizat nebunia asta cum că eu i-aș fi agresat pe jandarmi, niște namile de 1,94, lovindu-i din săritură cu piciorul la cap. O invenție absolut ireală”.

Miculeanu spune că provine dintr-o familie de profesori. Părinții și surorile sale au terminat facultatea la Cluj, el a studiat la Iași. Visul său e să viziteze Statele Unite ale Americii. Poate cu o scurtă escală în Tenerife.

„Eu muncesc în continuare, din cauză că am o pensie foarte mică. La cât am muncit în viața asta, trebuia să stau acum în Tenerife cu două gagici pe fiecare genunchi. Mă rog, cu o gagică pe fiecare genunchi.

Dar sunt obligat, din cauza ăstora cu pensiile speciale, să muncesc până mor. Cred că nu mă voi bucura niciodată de o chestie din asta, să cutreier și eu lumea”, a încheiat Miculeanu.

Liciniu Miculeanu, bruscat de jandarmi. Stop-cadru din imaginile filmate de Lucian Muntean

„Acum am o ulcerație și o rană deschisă de nu mai pot de durere. Dacă îmi dai o palmă, n-o simt, atât de rău mă doare. Efectiv mi s-a făcut o baie cu gaze. Se văd leziunile pe care le am pe corp, de la picioarele jandarmilor. M-au lovit în zona capului în timp ce eram târât”.

Liciniu Miculeanu

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...