Lights On revine la Cluj-Napoca. Instalații spectaculoase vor lumina orașul între 18 și 27 noiembrie (P)

Sub sloganul „Light is more than energy”, evenimentul vorbește despre contextul crizei energetice într-o manieră extrem de deschisă și onestă, prezentând în premieră consumul de energie pe care fiecare instalație de lumină îl are, astfel încât publicul să înțeleagă că este în măsură să contribuie activ la economisirea energiei electrice, un subiect extrem de dezbătut în această perioadă.

Într-un peisaj național și internațional extrem de sceptic și nesigur, festivalul Lights On vine să vindece, să unească și să aducă într-o manieră creativă un pansament al vremurilor pe care le traversăm.

Avem nevoie de motive care să ne facă să visăm, avem nevoie de lucruri care să ne inspire, să ne facă în continuare curioși și conștienți că doar așa putem găsi răspunsuri la marile enigme care ne înconjoară” spune Andi Daiszler, fondatorul Lights On.

Tema generală a ediției este Intersection, iar publicul se va putea bucura de instalații noi care vorbesc în premieră despre această temă, în vreme ce alte lucrări iubite de publicul larg revin în maniere creative la Cluj-Napoca. În total, 10 lucrări vor putea fi admirate în diverse zone ale orașului.

Stringed, creația olandezului Gijs van Bon, o instalație spectaculoasă de 20 de metri lungime, va capta cu certitudine privirile publicului în Iulius Parc, acolo unde va fi expusă și Butterflies Cluster – instalația trimisă în premieră în România de Light Night Leeds, cel mai mare festival de lumină al Marii Britanii, cu care Lights On Romania derulează în prezent un parteneriat. Pe lângă artista Anne Bennet, lucrarea e însoțită în România și de managerul festivalului britanic Abbe Robinson.

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Diva, creația francezului Thomas Voillaume, o altă lucrare sculpturală inedită, va inspira și mișca publicul tot în zona Stables (Parcul Record), în vreme ce in[visible], lucrarea românului Daniel Popescu – directorul artistic al Lights On Romania – va pune stăpânire pe The Office.

În total din cele 10 lucrări expuse, 4 au fost selectate din înscrierile de la primul call internațional de lucrări de artă în cadrul Lights On Romania.

De neratat este, desigur, și instalația ȘI MIE, creația fondatorului Lights On Romania, Andi Daiszler. Aceasta va fi în dialog cu mai celebra MI-E DOR DE TINE, lucrare care se va aprinde în premieră într-o altă metropolă globală, după ce anii trecuți a fost expusă în Chicago (2021), Washington D.C.(2022) și Londra (2019).

Celelalte instalații vor fi dezvăluite în curând.

Lights On aduce lumina în spațiu public ca metaforă și mediu artistic pentru a schimba narativa defetistă de care suntem înconjurați de la începutul anului. Sub conceptul de Intersecție, schimbăm traiectoria către o viziune mai optimistă, alteori atemporală sau fantastică asupra lumii, asupra viitorului” transmite și Daniel Popescu, directorul artistic Lights On, care e prezent în acest an și cu o instalație proprie în line-up-ul oficial.

Lights On este un festival gratuit de instalații de lumină, lansat în 2018 la Cluj-Napoca. Ediția 2022 este susținută financiar de Primăria municipiului Cluj-Napoca, CEC BANK, Hampton by Hilton, Iulius Mall, The Office Cluj-Napoca, Mercedes-Benz by ATP Motors, Daisler Print House. Transportator oficial: Fan Courier. Asigurator oficial: Uniqa Asigurări prin Safety Broker.

Toate informațiile vor putea fi găsite pe www.lightsonromania.com.


Organizat de Asociația Daisler.
Lights On este singurul festival din țară membru International Light Festival Organization (ILO).

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...