Ion Indolean
Redactor
21/06/2018
Jurnal de mondial (9): unde e Messi?!
Băieţii ăştia chiar ştiu să joace fotbal. Sunt o echipă. Nu, nu Argentina, care pare stafia formaţiei dinamice şi explozive de acum patru ani.
Croaţia.
Băieţii ăştia, Rakitić, Modrić, Rebić, Strinić şi acel Vida, cu coada lui dintr-o altă epocă.
Am regăsit fotbalul-şampanie. În câteva momente scurte, dar l-am regăsit. E acolo. Poate fi ceva mai mult decât înghesuiala din propriul careu.
Croaţia a fost agresivă, omogenă, prima echipă care joacă altceva decât temporizare la acest Mondial, prima echipă care arată un fotbal implicat şi dedicat.
Am văzut agresivitate şi am văzut talentul unor executanţi veniţi parcă de nicăieri.
Rebić a prins lotul întâmplător − se zice că şi-a convins selecţionerul în ultimul moment. Şi ce forţă a naturii, ce prezenţă are acest mijlocaş de bandă: tupeu, determinare, chiar şi stil. Un gladiator.
De cealaltă parte, unde e Messi?!
Vrem să putem relata în profunzime despre viața de zi cu zi a românilor, așa cum e ea. Dacă e important și pentru tine, ajută-ne să o ducem la capăt! Orice sumă contează.
Întrebarea şi-o pun toţi cei care urmăresc acest Mondial.
A ratat un penalty cu Islanda şi s-ar putea să-l coste. Dar nu numai pe el, ci o ţară întreagă, o ţară care nu ar merita să plece acasă, chiar şi numai de dragul lui Maradona, chinuindu-se în tribună. Ar fi intrat el să le arate cum îl servea pe Valdano, cum combina cu Burruchaga.
Dacă islandezii, cu portarul lor regizor, câştigă cu Nigeria, se pot înţelege din priviri cu croaţii.
De ce mor pacienții cu AVC din România. La niciun spital din țară nu există serviciu de gardă pentru o intervenție care i-ar putea salva
În spitalele din România se fac și de 5 ori mai puține intervenții care pot salva viața unui pacient cu AVC față de recomandările europene. Lipsesc serviciile de gardă, centrele speciale sunt prea puține, iar finanțările insuficiente.
Rușii sunt foarte aproape de spargerea frontului și, în același timp, încă departe. Ce ar însemna un colaps al armatei ucrainene în regiunea Donbas
Cade frontul ucrainean? Sau a căzut deja? Din primăvara acestui an vin cu o frecvență aproape zilnică vești tot mai alarmante legate de situația din ce în ce mai precară a trupelor Kievului de pe linia frontului din Donbas, care înglobează greu încercatele regiuni Donețk și Lugansk din sud-estul Ucrainei. Cele două regiuni au reprezentat, de altfel, pretextul principal al invaziei ordonate de Vladimir Putin în februarie 2022, iar acum reprezintă principalul obiectiv strategic al Kremlinului.
Un egal le-ar duce împreună în optimi şi ar trimite acasă, la Buenos Aires, una dintre marile favorite ale acestei ediţii şi pe jucătorul care ne-a dăruit, în ultimii 10 ani, sute de faze inconfundabile.
Ce soartă… ce vis urât.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Jurnalismul independent nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, iar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this