Faza din prelungiri la care Iranul putea câştiga. Sursa foto: twitter.com
25/06/2018
Jurnal de mondial (12): când simţi că n-ai meritat
Ştirea zilei ar fi că Cristiano Ronaldo a ratat un penalty. Apoi putea primi cartonaş roşu, dar arbitrul l-a iertat. Apoi putea să piardă calificarea, dar un atacant iranian a ratat în minutul 96.
L-a iertat şi el. Şi a plâns. Am plâns şi noi pentru el.
VAR-ul a fost protagonistul acestei ultime etape din grupa B, iar la final s-a calificat „cine trebuie”.
Cele două naţionale iberice merg mai departe la braţ, trimiţând acasă outsiderele care au luptat până la sfârşit. E povestea istoriei, e povestea care se repetă mereu.
Iranienii nu au fost mai prejos, dar probabil că la început le-a lipsit încrederea. Şi-au dat seama tardiv că adversarii sunt şi ei oameni, nu zei coborâţi pe teren.
În momente ca astea realizezi încă o dată cât de important e factorul mental. Îţi reaminteşti că diferenţa o fac un vârf de gheată, o deviere sau câţiva centimetri. Mereu şi mereu…
După meci, iranienii erau pe jos, plângeau. Capetele lusitanilor se plecaseră, parcă ei părăseau competiţia.
Uneori, simţi că nu ai meritat şi eşti deznădăjduit fiindcă nu mai merge. Ştii că nu o mai poţi duce aşa, că lupii tineri vin din urmă şi te mănâncă.
Vrem să putem relata în profunzime despre viața de zi cu zi a românilor, așa cum e ea. Dacă e important și pentru tine, ajută-ne să o ducem la capăt! Orice sumă contează.
Nici Spania, cu posesia ei prelungită şi cu gleznele ei fine, nu pare să mai aibă cheia. A egalat după o fază la care marocanii s-au simţit furaţi − pentru că ei nu mai voiau puncte: ei luptau pentru glorie.
E un Mondial ciudat. Toată lumea joacă sub aşteptări.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Jurnalismul independent nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, iar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this