25/06/2018
Faza din prelungiri la care Iranul putea câştiga. Sursa foto: twitter.com

Jurnal de mondial (12): când simţi că n-ai meritat

Ştirea zilei ar fi că Cristiano Ronaldo a ratat un penalty. Apoi putea primi cartonaş roşu, dar arbitrul l-a iertat. Apoi putea să piardă calificarea, dar un atacant iranian a ratat în minutul 96.

L-a iertat şi el. Şi a plâns. Am plâns şi noi pentru el.

VAR-ul a fost protagonistul acestei ultime etape din grupa B, iar la final s-a calificat „cine trebuie”.

Cele două naţionale iberice merg mai departe la braţ, trimiţând acasă outsiderele care au luptat până la sfârşit. E povestea istoriei, e povestea care se repetă mereu.

Iranienii nu au fost mai prejos, dar probabil că la început le-a lipsit încrederea. Şi-au dat seama tardiv că adversarii sunt şi ei oameni, nu zei coborâţi pe teren.

În momente ca astea realizezi încă o dată cât de important e factorul mental. Îţi reaminteşti că diferenţa o fac un vârf de gheată, o deviere sau câţiva centimetri. Mereu şi mereu…

După meci, iranienii erau pe jos, plângeau. Capetele lusitanilor se plecaseră, parcă ei părăseau competiţia.

Uneori, simţi că nu ai meritat şi eşti deznădăjduit fiindcă nu mai merge. Ştii că nu o mai poţi duce aşa, că lupii tineri vin din urmă şi te mănâncă.

Nici Spania, cu posesia ei prelungită şi cu gleznele ei fine, nu pare să mai aibă cheia. A egalat după o fază la care marocanii s-au simţit furaţi − pentru că ei nu mai voiau puncte: ei luptau pentru glorie.

E un Mondial ciudat. Toată lumea joacă sub aşteptări.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea aduce în fața ta de cinci ori mai multe soluții la problemele României.
Vrei să ne ajuți?
Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
5€
10€
25€
50€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

2% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și newsletterul Revista Pressei, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Depune-l la ANAF până pe 15 martie sau trimite-l până pe 1 martie la adresa: Bld. Eroilor, nr.1, ap.11, Cluj-Napoca, jud. Cluj. Și îl depunem noi.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...