Ion Indolean
Redactor
22/06/2018
Jurnal de mondial (10): asumarea greşelii
Brazilia a câştigat chinuit cu micuţa, dar abila naţională din Costa Rica. Au fost două goluri în prelungiri, după un meci fragmentat, jucat la o singură poartă, cea a lui Keylor Navas.
A fost scenariul anticipat, dar să ne oprim, totuşi, asupra două momente.
În repriza a doua, Neymar intră în careu, este tras o secundă de tricou şi cade teatral, păcălindu-l pe arbitru, care dictează penalty. Din fericire, acesta se duce totuşi să revadă faza (cu ajutorul sistemului VAR) şi îşi schimbă sec decizia. Moment istoric pentru fotbal.
Poate că această asumare a greşelii nu le-ar sta rău şi unor politicieni de la noi, care au impresia că o mărturisire le-ar ştirbi imaginea.
A doua fază se petrece după fluierul final. Neymar – faultat tot meciul, aşa cum s-a întâmplat şi cu Elveţia – plânge în hohote, descătuşându-se.
Seleçao a jucat rău şi a cerut lovituri libere încontinuu. S-a agitat, şi-a pierdut luciditatea şi a lăsat impresia că vrea tratament preferenţial.
Brazilia este o echipă fragilă din punct de vedere fizic la un turneu final care va fi decis în mare măsură de rezistenţă. E greu de crezut că poate câştiga trofeul.
*
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
Nigeria a învins Islanda (2-0). Comentatorii de la TVR au catalogat rezultatul drept o surpriză, uitând că Nigeria a câştigat recent Cupa Africii pe naţiuni şi că este echipa mai tehnică şi, da, mai vânjoasă.
O surpriză? Deloc. Aş îndrăzni să spun: o normalitate.
Islanda a dat totul cu Argentina şi nu ştie să fie favorită. Joacă închis, retras, mic. N-are executanţi şi nici un plan B.
Cine-i formează pe formatori? Ministerul Sănătății lasă pregătirea practicienilor de medicină alternativă pe seama unor medici care practică „regresia în vieți anterioare”
Ministerul Sănătății pregătește o nouă lege pentru reglementarea medicinei alternative. La elaborarea ei a contribuit și o specialistă din sistemul public care practică „regresia în vieți anterioare”.
Monarhia salvează energia. Doar 13% din liniile de înaltă tensiune din România sunt „noi”. Restul sunt proiectate de ingineri din perioada interbelică
România anului 2024 încă mai depinde într-o proporție de aproape 90% de această rețea energetică gândită și proiectată în urmă cu aproape 80 de ani.
P.S. Un kosovar (Shaqiri) şi un albanez (Xhaka) au adus victoria Elveţiei în meciul cu Serbia, iar vecinii noştri sunt obligaţi să bată Brazilia pentru a se califica în optimi.
Ambii marcatori au pus paie pe focul politic, făcând cu palmele simbolul Albaniei Mari şi al naţionalismului albanez − vulturul cu două capete. Pacea e departe.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this