REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

Conversațiile pe teme politice pot deschide perspective noi Foto: © Iofoto | Dreamstime.com

Europe Talks: cum să dezbați cu alți europeni pe temele-cheie ale lui 2024

PressOne vă invită să luați parte la un proiect de dezbateri politice care se desfășoară în întreaga Europă.

La inițiativa publicației Zeit Online, împreună cu parteneri media din unsprezece țări, începe o nouă ediție a “Europe Talks”. Campania îi invită pe oameni din întreaga Europă să participe la dezbateri transfrontaliere pe teme politice controversate. Algoritmul My Country Talks va asocia participanții cu un partener de conversație din altă țară europeană care are opinii politice diferite. Conversațiile față în față, desfășurate în engleză, au loc în principal prin apel video.

Puteți participa la discuții dând clic pe bannerele care apar în interiorul articolelor PressOne sau chiar pe acest link și răspunzând la câteva întrebări. Apoi, dacă doriți să fiți puși pe lista de discuții, veți continua cu completarea unui formular chiar pe site-ul Europe Talks. Astfel, veți putea apoi dialoga online cu cetățeni europeni, pe temele care sunt de interes major pentru voi. Pentru că dialogul este transnațional, limba de conversație este limba engleză.

Ediția 2024 a “Europe Talks” are loc în săptămânile care preced alegerile pentru Parlamentul European. Participanții pot alege să fie asociați cu un partener de discuție pentru oricare dintre cele opt runde de dialog, care au loc în fiecare sâmbătă din aprilie și mai. Subiectele de discuție includ securitatea și apărarea, migrația, schimbările climatice, dezinformarea și rolul instituțiilor UE.

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

ZEIT ONLINE organizează “Europe Talks” cu cooperarea unei rețele de media europene: Daily Mirror din Marea Britanie, Der Standard din Austria, Efimerida Ton Syntakton din Grecia, Euractiv din Belgia, Gazeta Wyborcza din Polonia, Il Fatto Quotidiano.it din Italia, LRT din Lituania, N1 din Serbia, PressOne din România, SME din Slovacia, platforma media The Display și partenerii săi, EuroZine din Austria, Krytyka Polityczna din Polonia, El Diario din Spania și Voxeurop din Belgia.

Ideea pentru „Europe Talks” se bazează pe un proiect ZEIT-ONLINE care a început în 2017: „Germany Talks”, un format de discuție care aduce împreună oameni cu vederi politice diferite pentru o discuție privată. În 2018, această idee a dat naștere platformei internaționale „My Country Talks”, care a facilitat programe de dialog în cooperare cu parteneri media din 41 de țări.

Peste 290.000 de oameni din întreaga lume s-au înregistrat acum prin platformă pentru a participa la o conversație politică unu-la-unu. Aceasta este a patra ediție a proiectului transfrontalier „Europe Talks”, care a început în 2019. În 2023, ZEIT ONLINE a organizat „The World Talks”, un program de dialog global care a ajuns la participanți din peste 100 de țări.

Europe Talks” și „My Country Talks” au fost premiate cu Premiul Jean Monnet pentru Integrare Europeană și Premiul Președintelui Asociației Internaționale de Relații Publice (IPRA), printre altele. În 2021, „My Country Talks” a fost nominalizat pentru Premiul Nannen.


„Europe Talks 2024” este cofinanțat de programul Comisiei Europene Cetățeni, Egalitate, Drepturi și Valori (CERV), precum și de inițiativa Direcției Generale pentru Rețele de Comunicații, Conținut și Tehnologie a UE de a crea noi platforme media europene.

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin Patreon:

Accesând https://www.patreon.com/pressoneRO

Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Poți redirecționa 3.5% din impozitul tău pe venit folosind formularul de mai jos. Dacă nu se încarcă, poți accesa acest link: https://formular230.ro/fundatia-pressone

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios