Conversațiile pe teme politice pot deschide perspective noi Foto: © Iofoto | Dreamstime.com
29/03/2024
Europe Talks: cum să dezbați cu alți europeni pe temele-cheie ale lui 2024
PressOne vă invită să luați parte la un proiect de dezbateri politice care se desfășoară în întreaga Europă.
La inițiativa publicației Zeit Online, împreună cu parteneri media din unsprezece țări, începe o nouă ediție a "Europe Talks". Campania îi invită pe oameni din întreaga Europă să participe la dezbateri transfrontaliere pe teme politice controversate. Algoritmul My Country Talks va asocia participanții cu un partener de conversație din altă țară europeană care are opinii politice diferite. Conversațiile față în față, desfășurate în engleză, au loc în principal prin apel video.
Puteți participa la discuții dând clic pe bannerele care apar în interiorul articolelor PressOne sau chiar pe acest link și răspunzând la câteva întrebări. Apoi, dacă doriți să fiți puși pe lista de discuții, veți continua cu completarea unui formular chiar pe site-ul Europe Talks. Astfel, veți putea apoi dialoga online cu cetățeni europeni, pe temele care sunt de interes major pentru voi. Pentru că dialogul este transnațional, limba de conversație este limba engleză.
Ediția 2024 a "Europe Talks" are loc în săptămânile care preced alegerile pentru Parlamentul European. Participanții pot alege să fie asociați cu un partener de discuție pentru oricare dintre cele opt runde de dialog, care au loc în fiecare sâmbătă din aprilie și mai. Subiectele de discuție includ securitatea și apărarea, migrația, schimbările climatice, dezinformarea și rolul instituțiilor UE.
ZEIT ONLINE organizează "Europe Talks" cu cooperarea unei rețele de media europene: Daily Mirror din Marea Britanie, Der Standard din Austria, Efimerida Ton Syntakton din Grecia, Euractiv din Belgia, Gazeta Wyborcza din Polonia, Il Fatto Quotidiano.it din Italia, LRT din Lituania, N1 din Serbia, PressOne din România, SME din Slovacia, platforma media The Display și partenerii săi, EuroZine din Austria, Krytyka Polityczna din Polonia, El Diario din Spania și Voxeurop din Belgia.
Ideea pentru „Europe Talks” se bazează pe un proiect ZEIT-ONLINE care a început în 2017: „Germany Talks”, un format de discuție care aduce împreună oameni cu vederi politice diferite pentru o discuție privată. În 2018, această idee a dat naștere platformei internaționale „My Country Talks”, care a facilitat programe de dialog în cooperare cu parteneri media din 41 de țări.
Peste 290.000 de oameni din întreaga lume s-au înregistrat acum prin platformă pentru a participa la o conversație politică unu-la-unu. Aceasta este a patra ediție a proiectului transfrontalier „Europe Talks”, care a început în 2019. În 2023, ZEIT ONLINE a organizat „The World Talks”, un program de dialog global care a ajuns la participanți din peste 100 de țări.
Vrem să putem relata în profunzime despre viața de zi cu zi a românilor, așa cum e ea. Dacă e important și pentru tine, ajută-ne să o ducem la capăt! Orice sumă contează.
„Europe Talks” și „My Country Talks” au fost premiate cu Premiul Jean Monnet pentru Integrare Europeană și Premiul Președintelui Asociației Internaționale de Relații Publice (IPRA), printre altele. În 2021, „My Country Talks” a fost nominalizat pentru Premiul Nannen.
„Europe Talks 2024” este cofinanțat de programul Comisiei Europene Cetățeni, Egalitate, Drepturi și Valori (CERV), precum și de inițiativa Direcției Generale pentru Rețele de Comunicații, Conținut și Tehnologie a UE de a crea noi platforme media europene.
Unt în cafea și biorezonanță. Proaspăt întors la Hristos, un fondator Untold vinde sfaturi despre nutriție și sănătate, deși n-are pregătire în domeniu
Deși îi lipsește pregătirea medicală, Sorin Gadola, co-fondator Untold și fiu de milionar, vinde sfaturi despre nutriție și administrează 2 clinici de „medicină integrativă”. A împrumutat „expertiză” de la un medic german pe care apoi l-a trimis la plimbare.
Ce vinde Sorin Gadola în „clinicile” THC: 990 de lei pentru a fi scanat cu o baghetă metalică și aparate create de scientologi
Sorin Gadola vinde servicii de diagnosticare și tratament prin biorezonanță, folosind aparate create de scientologi și a căror eficiență nu este dovedită științific. Cu toate acestea, marketingul „clinicilor” susține că dispozitivele pot vindeca boli foarte grave.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Jurnalismul independent nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, iar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this