Departe de a fi perfect, luptându-se cu demonii unei vieţi de compromisuri, detectivul Harry Ambrose (Bill Pullman) e unul dintre puţinii oameni care şi-ar risca propria carieră pentru binele celor pe care îi simte slabi sau hăituiţi.

Ştie cum e să trăieşti cu teamă, într-o angoasă continuă şi, fără să fie providenţial – nu i-ar sta bine şi nici nu îşi doreşte lumina reflectoarelor –, Harry are har şi îl foloseşte pentru a-i ajuta pe cei din jur.

Numai că, la fel ca orice salvator, şi el are nevoie de cineva care să îi aline dezordinea şi să îl repună, calm şi răbdător, pe drumul cel just.

Jessica Biel joacă rolul Corei, iar Nadia Alexander, pe cel al surorii sale bolnave.

Intriga serialului The Sinner (disponibil pe Netflix) porneşte de la un eveniment şocant: Cora Tannetti (Jessica Biel), soţie şi mamă, o persoană aparent normală, comite o crimă pe plajă, din senin.

Este o crimă impulsivă, provocată, în aparență, de o cădere nervoasă.

Elementul declanşator pare a fi o banală melodie, pe care o tânără o pune pe telefonul mobil, ca să se distreze alături de iubitul ei.

Aflată la doar câţiva metri de grupul vesel şi tot mai gălăgios, Cora clachează. Se îndreaptă ca lansată din arc spre iubitul tinerei şi îl ucide sălbatic, cu același cuţit cu care, câteva momente mai devreme, îi tăiase o pară fiului ei de 3 ani.

E o scenă răscolitoare.

Preţ de câteva clipe, Cora îşi pierde orice urmă de raţiune. Dezlănţuită, gâfâind, îl înjunghie pe acel bărbat ca și cum de moartea lui ar depinde supraviețuirea ei.

Confruntată cu perspectiva unui proces lung şi anevoios, Cora consideră corect să pledeze vinovată. Raţiunea i-a revenit, iar regretele sunt imense.

Om corect şi cu frică de Dumnezeu, Cora nu are de ce să ceară prezumţia de nevinovăţie sau să apeleze la tertipuri avocăţeşti.

Ar putea încerca varianta unei nebunii temporare, dar nu este genul care să facă aşa ceva. Tehnic, practic, concret, nici nu ar avea de ce. Vina îi aparţine. A omorât în văzul lumii.

Numai că detectivul Harry Ambrose nu se mulțumește să ia crima ca atare, fără să-i înţeleagă resorturile. El percepe tragedia acestei femei, dar vrea să intervină şi fiindcă, la rândul său, este un om chinuit de propriile traume.

Aşa că începe să sape în trecutul întunecat al Corei, care se dovedește o victimă a familiei, a prietenilor, a întregii comunității.

Detectivul descoperă o istorie apăsătoare, în care toţi au păcătuit, cu sau fără voia lor. În mica lor localitate din America, viaţa e o continuă deziluzie: habotnicie, lipsă de perspective, droguri, violenţă.

Dezorientaţi, toţi ar avea nevoie de un Harry, de cuiva căruia să-i pese, de un înger păzitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Atunci vrem să te rugăm ceva.

Dacă subiectele pe care le alegem ți se par relevante, iar stilul nostru nu te agresează, dacă PressOne este o oază de normalitate pentru tine, înseamnă că faci parte dintre acei oameni la care ne gândim în fiecare zi.

Orice donație va fi un semn că munca noastră își atinge scopul. Îți mulțumim.

Donează