Paul Stănescu este senator PSD de Olt și viceprim-ministru în guvernul Dăncilă. Foto: Lucian Muntean
Paul Stănescu este senator PSD de Olt și viceprim-ministru în guvernul Dăncilă. Foto: Lucian Muntean
21/02/2018
Cadoul lui Liviu Dragnea pentru Paul Stănescu: o parte din Palatul Parlamentului trece la Ministerul Dezvoltării
Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și vicepremierul Paul Stănescu, în calitatea lui de senator, sunt inițiatorii unui proiect de lege care prevede ca spații aflate la 9 etaje din Palatul Parlamentului să treacă, din administrarea Camerei Deputaților, în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).
Inițiativa celor doi este susținută de zeci de parlamentari PSD.
Liviu Dragnea a fost ministru al Dezvoltării Regionale în guvernul Ponta, iar acum, acest minister, considerat „pușculița PSD”, este condus de Paul Stănescu.
*
Ca motiv principal pentru această inițiativă, Liviu Dragnea și Paul Stănescu invocă faptul că MDRAP își desfășoară activitatea în cinci imobile diferite.
„Luarea în administrare de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este justificată de necesitatea asigurării spațiilor necesare cu destinația de sediu pentru buna desfășurare a activităților specifice acestuia”, se arată în motivarea proiectului de lege.
Valoarea de inventar a spațiilor care ar urma să treacă în administrarea Ministerului condus de Paul Stănescu se ridică la 128.561.079,09 lei (aproximativ 28 de milioane de euro).
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
Suprafața propusă pentru a fi transferată este de 13.425 de metri pătrați și cuprinde încăperi aflate la 9 etaje din corpul B3 al Palatului Parlamentului.
„Camera Deputaților va asigura Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, corespunzător cotei din imobil aflat în administrarea acestuia, utilitățile necesare funcționării corespunzătoare”, se precizează, printre altele, în cadrul inițiativei legislative.
Interviu. La 27 de ani, românul Richard Abou Zaki este jurat la „Chefi la cuțite” și cel mai bun chef din Italia: „Am preparat un meniu de șase feluri pentru Regina Elisabeta”
La doar 27 de ani, în 2024, în cadrul galei dedicate excelenței în arta gastronomică de la Milano, Richard Abou Zaki a fost declarat cel mai bun chef din Italia. Asta după ce, la vârsta de 23 de ani a primit o stea Michelin pentru talentul său în bucătărie.
Monarhia salvează energia. Doar 13% din liniile de înaltă tensiune din România sunt „noi”. Restul sunt proiectate de ingineri din perioada interbelică
România anului 2024 încă mai depinde într-o proporție de aproape 90% de această rețea energetică gândită și proiectată în urmă cu aproape 80 de ani.
Spațiile vizate de acest proiect de lege sunt aceleași care s-au aflat în folosința Ministerului Fondurilor Europene din 28 februarie 2016 până în 13 mai 2016, când a intrat în vigoare Legea nr.90/2016, în urma căreia Parlamentul a preluat dreptul de administrare.
La acel moment, ministrul Fondurilor Europene era Cristian Ghinea, actualmente deputat USR.
Printre semnatarii proiectului de lege depus de Dragnea și Stănescu se numără Ecaterina Andronescu, Doina Pană, Liviu Pop, Florian Bodog, Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Cătălin Rădulescu.
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this