
Redacția
PressOne.ro este o publicație online înființată la Cluj-Napoca și lansată în luna septembrie a anului 2015. Vrem să facem jurnalism, pur și simplu, pentru aceia dintre dumneavoastră care (mai) căutați subiecte de interes național scrise curat și ilustrate frumos. Ne dorim să spuneți: "Aici am ce să citesc și ce să văd".
Claudiu Berbece, Web Editor la Bruxelles: "Am dat 27 de ani României, consider că e mai mult decât suficient"
"Am o toleranță redusă faţă de acei compatrioți care, când sunt în afara țării, simt nevoia să se comporte ca vajnici agenți de turism pentru România".
Alexandra Stanciu, masterandă la Paris: "Am învăţat să vorbesc fără să-mi fie teamă de consecinţe"
"În facultățile de drept din România se pune accent pe civil și penal, iar materii adaptate nivelului societății internaționale nu sunt abordate nici tangențial".
Paul Balogh, antreprenor în Londra: "Depărtarea de cotidianul românesc este o cură de detoxifiere mentală"
"E greu să îți înfrângi instinctul de a nu avea încredere în autorități și să descoperi cu oarecare stupoare că lucrurile, totuși, merg de la sine".
Mădălina Furiș, cameristă în Olanda: "Știu că o topesc pe mama cu lipsa mea, dar ceva e în neregulă cu noi"
"Prima dată când am plecat, aveam 23 de ani. Am plecat și m-am întors. Acum am 34 de ani și am hotărât să nu mă mai întorc".
Paul Bara, Branding Specialist în SUA: "Nu am încetat să mă gândesc că într-o zi am să mă întorc"
"Primul lucru pe care l-au făcut comuniștii a fost să încarcereze modelele adevărate. Mai mult de o generație a crescut fără modele, iar acum se văd roadele".
Monica Voitovici, jurnalistă în Polonia: "Vreau să mă întorc într-o ţară unde lumea este dispusă să se gândească și la binele colectiv"
"Sunt lucruri la care nu te gândești înainte să ajungi într-o altă țară: unde găsești medic de familie, cum îţi faci un cont în bancă sau un abonament la mobil".
Roxana și Ramona, lucrătoare în comerț, Italia: "Să mă întorc? Aş aștepta spitalele, școlile, drumurile…"
"Am plecat de prea mult timp și prea de tânără ca să mă mai simt acasă acolo".
Gabriel Dragu, șofer de autobuz în Anglia: "Familia a rămas în țară și am inima cuprinsă de dorul lor"
"Prima dată am stat într-o cameră de zece persoane, apoi într-una de șase, iar apoi într-una de patru persoane".
Alina Olar, ONG-istă la Viena: "Nu mă văd îmbătrânind aici, dar mi-e tot mai greu să cred în schimbarea din România"
"Ca să ne întâlnim cu cineva, trebuie să planificăm din timp, să ne comparăm calendarele. Nu merge să dau un telefon: Ce faci acum? Hai până la noi!".
Carmen Pintilei, profesoară în Belgia: "Dacă vă iubiți atât de mult țara, de ce a ajuns în halul ăsta?"
"Ce apreciez cel mai mult e faptul că sunt respectată și că munca mea e apreciată. În plus, mă simt liberă".
Șeful echipei Remin din Băiuț explică în ce condiții s-a produs accidentul ecologic.
În 27 martie 2018, apa încărcată cu metale grele din subteranul fostei mine Băiuț a spart digul galeriei Breiner, s-a deversat în râul Lăpuș și a asfixiat circa o tonă de pește și puiet din Cheile Lăpușului − arie protejată Natura 2000.
Biciclistul zăpezii
Bucureșteanul Valentin Bunea este un inginer devenit nutriționist, care, împreună cu un medic și un psiholog, a creat conceptul Body Engineering. Ei oferă soluții personalizate celor care vor să aibă un stil de viață sănătos și activ.
Lacul toxic de la marginea Clujului
Clujul se confruntă cu un risc ecologic major: în ultimele 6 luni, lângă groapa de gunoi de la Pata Rât, unde trăiesc sute de oameni, s-a format un lac de levigat (lichid toxic rezultat din trecerea apei prin deșeuri).
Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu: "Oamenii anului 2017" pentru cititorii PressOne
Campania „Împreună pentru MagicHOME” a arătat cum se poate transforma o strângere de fonduri într-o emoție colectivă. Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu au adunat suma necesară pentru a amenaja, în București, o clădire în care vor fi locui părinții unor copii bolnavi de cancer.
Benfica suntem noi și suntem frați cu voi!
În anul de graţie 2005, portughezul José Joaquim Fonseca şi-a mutat afacerile în comuna Ileanda din județul Sălaj. Era cunoscut printre săteni drept "Colecţionarul de ciuperci". Timp de 3 ani, oamenii lui au răscolit pădurile în căutarea hribelor pe care el le comercializa în Portugalia sub denumirea de "cogumelos silvestres".