Nicolae Robu postează periodic înregistrări în care cântă la chitară. Sursa foto: Youtube
Nicolae Robu postează periodic înregistrări în care cântă la chitară. Sursa foto: Youtube
17/01/2018
AUDIO: Nicolae Robu. Îl vrei cântând "La Steaua"?
De Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie), primarul Timișoarei, Nicolae Robu (PNL), și-a surprins fanii de pe Facebook cu o înregistrare audio în care interpretează o compoziție proprie, cu voce și chitară, pe versurile poemului „La Steaua”.
Contactat de PressOne, Robu (62 de ani) ne-a povestit că a compus melodia când era elev de liceu. El nu exclude să lanseze un album cu piese proprii, mai ales dacă publicul va cere un bis.
Nicolae Robu spune că și-a descoperit talentul muzical în copilărie. A început să cânte la o chitară pe care și-ar fi meșterit-o el însuși. Mai târziu, a făcut parte dintr-o trupă numită Antares.
„Din clasa a noua am început să și compun. Eu am, la ora actuală, circa 40 de compoziții cumulate de-a lungul timpului. Una dintre ele, cum vă spuneam, datează din clasa a zecea și este pe versurile poeziei «La Steaua»”, ne-a povestit Nicolae Robu.
De altfel, Eminescu este unul dintre „textierii” preferați de primarul Timișoarei. A compus 5-6 melodii pe versurile sale, printre care „O, rămâi”, „Lacul”, „Ce e amorul?” și, mai recent, după ce a devenit primar, „Pe lângă plopii fără soț”.
Despre piesa „La Steaua”, edilul spune că a fost rodul unui moment de inspirație:
„Această înregistrare e făcută cu telefonul în camera mea de refugiu, așa, fără mari pretenții. Dar ieri a fost, așa, o trăire mai specială, cu ocazia zilei Eminescu, Ziua Culturii Naționale, și am descoperit-o întâmplător pe calculator. Atunci, pe fondul ăsta de sensibilizare, am luat decizia să o postez”.
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
Robu se gândește să scoată chiar un album întreg:
„Pe YouTube mai puteți găsi două piese de-ale mele, dar fără partea vocală, pentru că eu am în pregătire un album muzical, dar nu am timp să îl finalizez. Găsiți «Ca marea», compusă de mine când eram în vacanță la Ibiza”.
De ce nu-și permit tinerii din România o locuință? Statul nu construiește, iar dezvoltatorii imobiliari și speculanții profită
Prețurile caselor și chiriilor din România au crescut constant după ce economia globală a început să-și revină din Marea Recesiune (criza financiară din 2008). Tot mai mulți tineri din România constată că devine tot mai dificil să spere la o locuință pe care să o numească „a lor”.
Poluarea aerului: 20+ de măsuri care ne pot aduce rapid un aer curat în oraș
Poluarea aerului este cauzată aproape exclusiv de om. Adică de fiecare dintre noi și de activitățile noastre. Asta este cheia pentru înțelegerea măsurilor care trebuie luate urgent dacă vrem să respirăm aer curat în orașele din România.
În decembrie 2017, primarul orașului care în 2021 va fi Capitală Europeană a Culturii a anunțat pe Facebook că, dacă va strânge 1.000 de like-uri în 5 ore, va construi în Timișoara o fântână muzicală în valoare de câteva milioane de euro.
Și a strâns.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this