REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

Acum te poți înscrie la Climate Change Summit, eveniment internațional dedicat soluțiilor la schimbările climatice (P)

Peste 50 de lideri globali în inovație climatică și politici de mediu, experți, cercetători, antreprenori și factori de decizie la nivel global vor vorbi la Climate Change Summit despre ultimele soluții identificate la provocările climatice și cum pot fi acestea aplicate la realitatea din România.

Scriam zilele trecute că economia circulară este singurul mod prin care Europa va putea să devină independentă de regimurile autocratice. Însă pentru a putea ajunge acolo – dar și pentru a putea fi mai pregătiți în lupta cu viitoarele valuri de schimbări climatice care ne așteaptă, e necesar să discutăm și să ne educăm. Și trebuie ca mediul privat, societatea civilă și decidenții politic să stea împreună la aceeași masă.

Tranziția către o economie verde, către energie regenerabilă și agricultură sustenabilă; protecția biodiversității; politici de mediu; reziliența climatică a orașelor – toate aceste subiecte sunt esențiale și vor fi pe agenda Climate Change Summit, eveniment internațional dedicat soluțiilor la schimbările climatice, care are loc pe pe 4-5 octombrie la Teatrul Odeon din București și reunește peste 500 de lideri din business, administrația centrală și organizații non-guvernamentale.

Din lista celor peste 50 de vorbitori la Climate Change Summit, cele mai recente nume confirmate sunt: Klaus Iohannis, Președintele României, care va deschide evenimentul; Daniel Huertas – Producător, ”David Attenborough: A Life on Our Planet”; Anna Akhalkatsi, Country Manager pentru România și Ungaria, Banca Mondială; Alastair Marke, Director- General, Blockchain & Climate Institute; Chris Hines, Fondator, A Grain of Sand; Miriam Privarova, Climate Ambassador, Global Youth Climate Network; Audun Abelsnes, Managing Director, Techstars Energy; Andrii Zhupanyn, Deputat în Parlamentul Ucrainei & Președinte al Comitetului pentru Gaz; Sacha Ghiglione, CEO, Prime Computer, sau Emmanuel Martinez, Chief Environment Economist, Société Générale.

Aplicațiile pentru participare pot fi depuse aici. Înscrierile se fac pe baza unui formular și a unui mesaj de motivație, cei interesați putând participa la eveniment la Teatrul Odeon pe 4-5 octombrie 2022 sau online, pe site-ul climatechange-summit.org, în urma procesului de selecție.

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Climate Change Summit este organizat de Social Innovation Solutions, organizație activă în sustenabilitate, impact social și inovație, la inițiativa și cu susținerea BRD Groupe Société
Générale, în calitate de partener fondator.

Care sunt cele mai mari provocări climatice pentru țările europene în următorii ani?

Partenerii acestui eveniment în România: companii care s-au implicat deja în sprijinirea inițiativelor de mediu

Printre partenerii Climate Change Summit se numără mari companii care au deja strategii concrete pentru sprijinirea inițiativelor de mediu, atât în cadrul propriilor organizații, cât și în afara lor.

„Climate Change Summit face parte din filosofia BRD Lumea9, o platformă care pune în centrul ei grija pentru oameni și pentru planetă. Am pus bazele Climate Change Summit pentru că ne dorim să deschidem o amplă conversație recurentă și cu impact, prin care să identificăm împreună soluții aplicabile la nivel național în materie de subiecte precum tranziția către o economie verde, energie sustenabilă, agricultură sau finanțări și investiții sustenabile”, a spus Flavia Popa, Secretar General BRD Groupe Société Générale.

”Pentru a crește sustenabilitatea dintr-o perspectivă de mediu, este important să începem cu acțiunile noastre – am accelerat eforturile de a reduce la zero emisiile până în 2040, avem peste 100 de parteneri pentru inițiativele noastre de reîmpădurire în cadrul Priceless Planet Coalition, am lansat Global Sustainability Innovation Lab pentru a dezvolta soluții sustenabile și am contribuit cu peste 60 de milioane de carduri Mastercard din materiale sustenabile și certificate.” Cosmin Vladimirescu, Country Manager Romania și Croația

„Crizele de mediu profunde în care trăim deja și pe care le resimțim și mai puternic în această vară vor continua și se vor accelera în anii următori. Căutăm atât în sesiunile publice din 4-5 octombrie, cât și în cele informale din 21-22 septembrie, de la Palatul Victoria, soluții pentru anul 2030 în baza unor metodologii SIS de foresight menite să ajute participanții să gândească sistemic despre oportunitățile viitorului. Printre temele principale ale acestor sesiuni informale menționăm: energie și agricultură sustenabile, economie circulară, legislație de climă, PNRR & fonduri de tranziție, protejarea biodiversității, reziliența climatică a orașelor și tehnologii pentru climă”, a adăugat Ciprian Stănescu, Președinte și CEO al Social Innovations Solutions (SIS).

Printre partenerii primei ediții ale Climate Change Summit se numără Mastercard, în calitate de Partener de Sustenabilitate; Secretariatul General al Guvernului ca partener strategic; partenerii organizaționali Confederația Patronală Concordia, WWF România, Ashoka România, EPG, GEYC, EfdeN, Asociația Parcul Natural Văcărești, CONAF, Coaliția pentru Economie Circulară, Camera de Comerț Bilaterală Eleno-Română, Consiliul Tineretului din România, Institutul European din România, Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Ecologie Industrială (ECOIND), precum și partenerii de conținut InfoClima.ro și Solutions.

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...