REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

Byron live. Foto: Năluca

Recomandările PressOne: ce faci în weekendul 12-14 ianuarie în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași

Începem de astăzi o serie de recomandări pentru weekend: ce evenimente merită atenția ta, ce poți vedea, asculta sau chiar gusta în weekendul 12-14 ianuarie în București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. Și promitem că vom extinde, treptat, această selecție și spre alte orașe mari ale României.

Ce poți face în weekend în București

Expoziții, târguri

Yard Sale

Oamenii devin din ce în ce mai conștienți de impactul pe care industria fast fashion o are asupra planetei, iar în București își fac loc multe inițiative care încurajează vânzarea hainelor purtate, care de cele mai multe ori, rămân uitate la fundul dulapului.

Sâmbătă, 13 ianuarie, are loc Yard Sale la Londohome, începând cu ora 10:00. Poți găsi de la haine, încălțări, bijuterii, accesorii și genți, până la decorațiuni. Intrarea este liberă, iar evenimentul se termină la 17:00.

Colecție de artă eclectică și fotografie

Galeria neconvențională Celula de Artă are în ianuarie două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).


Muzică

„Am o colecție de ispite

O culegere de frământări zidite de vii

Sunt un asortiment de lichide.”  

Byron susține un concert la Berăria H, sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 19:00. Trupa rock a lansat anul trecut, în luna noiembrie, „Efemeride”, al X-lea album din carieră. Biletele costă între 40 și 80 de lei. 

Peste drum, la Hard Rock Cafe, cântă Vița de Vie. Concertul are loc vineri, 12 ianuarie, începând cu ora 21:30, iar prețul unui bilet este de 85 de lei.

Pe 12 ianuarie, proiectele Walking to the Moon și Nana Scandal se întâlnesc pentru prima dată cu publicul, sub numele comun „Moon Scandal”, la Katz GastroLab. Concertul începe la 20:00, iar prețul biletului este de 30 de lei.


Teatru

La Teatrul Național (TNB) are loc sâmbătă, 13 ianuarie, premiera producției „Opera de trei parale”, în regia lui Gelu Colceag. O altă premieră are loc în aceeași seară și la Teatrul Odeon, unde se joacă „O casă deschisă”, de Will Eno, regia și traducerea de Teodora Petre. 

O altă piesă de teatru care se joacă sâmbătă seara este „Niște oameni inteligenți”, la Sala Gloria, după traducerea și regia lui Laurențiu Rusescu. Piesa prezintă trei cupluri pe care le leagă o prietenie de peste 15 ani, dar care sunt puse în fața unui divorț. Spectacolul începe la ora 19:00, iar biletul costă 70 de lei. 


Stand-up

Dacă ești fan stand-up, încă poți să mai prinzi loc mâine seară la The Fool, de la 19:00, la un show de stand-up comedy cu Cosmin Natanticu, Mane Voicu, Claudiu Popa și Virgil Ciulin. Un bilet costă 45 de lei.

Dacă nu mai găsești bilete aici, la 20 de minute de mers pe jos (sau 5 cu mașina), ajungi la Club 99, unde de la 22:00 îl găsești tot pe Natanticu, dar cu Andrei Ciobanu, Mălăele (Bogdan) și Ioana Luiza. Prețul unui bilet este de 40 de lei.

Alte show-uri de stand-up mai găsești la Cafeneaua Veche, tot sâmbătă, de la 20:30, cu Frînculescu, Claudia Popa și alții, unde un bilet costă 40 de lei.

Duminică, de la ora 20:00, Mălăele (tot Bogdan), Raul, Andrei Ciobanu și Natanticu, au show de comedie la Comics Club, unde un bilet costă 55 de lei.

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Cinema

Dacă vrei să eviți aglomerația din cinema-urile din mall în weekend, poți opta pentru niște săli de cinema mai liniștite, precum Union, Elvire Popesco sau Cinema Muzeul Țăranului – Studioul Horia Bernea.

„La stejarul bătrân”, „Patru fiice”, „Prin ierburi uscate”, pot fi văzute la Cinema Union (pentru 10 lei) sau la Elvire Popescu (20 de lei).

La Union mai poți vedea „Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”, „Băiatul și stârcul” sau „Anatomia unei prăbușiri”.

La Elvire Popesco weekendul acesta mai rulează și „Umbra lui Caravaggio” sau „Ferrari”. Sala de la Muzeul Țăranului Român, unde prețul unui bilet este de 15 lei, te așteaptă și cu „Scenariu de vis”, „Warboy” sau „De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin”.


Ce poți face în weekend în Cluj 

Muzică

În seara asta, Yodelinca și Gadjo Dilo cântă lăută-rock, un concept în care muzica rock se îmbină cu lăutăria și folclorul românesc. Concertul începe la 21:00 la Euphoria Music Hall, iar biletul costă 30 de lei. În același loc, dar sâmbătă, de la 19:00, Moonlight Breakfast, un duo românesc stabilit în Austria, aduc pe scenă un mix de pop, disco, electro și swing. Un bilet costă 70 de lei.


Teatru

La Cluj Napoca se joacă sâmbătă, de la ora 19.00, „Scorpia neîmblânzită”, la Teatrul Național „Lucian Blaga”. Iar Teatrul Maghiar de Stat îți propune în aceeași zi, de la ora 18:00, „Privighetoarea”, o adaptarea scenică după povestea lui Hans Christian Andersen. 


Stand-up 

În seara asta, de la 20:00, poți merge la un show de comedie cu George Dumitru, Geo Adrian și Victor Băra, la Flying Circus Pub. Glumele încep la 20:00, iar un bilet e 40 de lei. Duminică, poți râde la poveștile lui Toderici, Giurgiu, Ciui, Socol sau Sașa la Euphoria Music Hall. Show-ul începe de la 20:30, iar biletul este 30 de lei.


Ce poți face în weekend în Timișoara 

Muzică

Robin and the Backstabbers au două concerte în această seară. Unul dedicat exclusiv elevilor și studenților, de la ora 16:30 și încă unul, începând cu ora 19:30. Ambele concerte au loc la D’Arc. Biletul pentru elevi și studenți costă 40 de lei, iar accesul în sală se va face pe baza carnetului de elev / student. Un bilet la cel de al doilea concert costă între 80 și 90 de lei.  


Cinema

Timișoara a fost în 2023 Capitala Europeană a Culturii. În 2024, una dintre sălile de cinema reabilitate de primărie, Cinema Victoria, sărbătorește Ziua Culturii Naționale în avans. Astfel, duminică, 14 ianuarie, vor avea loc două proiecții: „De ce mă cheamă Nora când cerul meu e senin” (de la 17:30) și „Distanța dintre mine și mine” (de la 19:30).

Un bilet integral costă 20 de lei, iar studenții, elevii și pensionarii au reducere de 5 lei.


Ce poți face în weekend în Iași

Dacă ești din Iași, vineri seara poți merge la stand-up la Caferamica, de la 19:30 (35 de lei intrarea).

Sâmbătă și duminică, de la 18:30, are loc opereta Văduva veselă, la Opera Națională din Iași. Prețul biletului este între 50 și 140 de lei.

Tot sâmbătă seara mai poți merge la party-uri la El Barin (21:00), Legend Pub (22:00) sau Time Out (23:00).


Dacă ești organizator de evenimente și vrei să apari în această listă, scrie-ne pe adresa contact@pressone.ro.

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios