REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

29/03/2016
Exploatarea copiilor prin muncă, fenomen grav cu urmări pentru întreaga societate. Foto: Odeta Catana / Mediafax Foto

Harta județelor, cu numărul paturilor de spital

Ministerul Sănătății va asigura, în acest an, finanțarea publică a 119.579 paturi din unități sanitare publice și private. Finanțarea se face prin Casele Județene de Asigurări de Sănătate.

Raportat la numărul total de locuitori (populația după domiciliu) – date furnizate de Institutul Național de Statistică și valabile la începutul acestui an – rezultă un pat la 186 de persoane.

Am marcat pe harta României numărul de paturi aferent fiecărui județ. Sub hartă, puteți găsi un top al județelor după numărul paturilor de spital disponibile, raportat la populație.

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

În București și în 13 județe din România, un pat de spital deservește mai puțin de 200 de locuitori.

După acest indice (numărul de paturi raportat la populație), primele zece județe sunt: Cluj (un pat la 115 locuitori), Iași (un pat la 134 de locuitori), Timiș (un pat la 149 de locuitori), Mureș (un pat la 151 de locuitori), Covasna (un pat la 157 de locuitori), Dolj (un pat la 160 de locuitori), Hunedoara (un pat la 163 de locuitori), Bihor (un pat la 175 de locuitori), Brașov ( un pat la 183 de locuitori) și Sibiu (un pat la 184 de locuitori).

În județele Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Călărași, Vrancea și Tulcea, un pat de spital deservește mai mult de 300 de locuitori.

Potrivit Eurostat, în 2013 România avea 667 de paturi la 100.000 de locuitori, mai multe decât Danemarca, Belgia, Spania, Portugalia sau Slovenia.

Un număr mai mare de paturi la suta de mii de locuitori a raportat Germania (peste 800), Austria, Ungaria sau Lituania (peste 700 de paturi).

Numărul total de paturi de spital pentru care se acordă finanțare publică a fost stabilit prin HG 449/2014 privind aprobarea Planului Național de Paturi pentru perioada 2014-2016.

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios