REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

În Control puteți să-l ascultați sâmbătă, 3 februarie, pe Bombino, sub numele său real Omara Moctar, un muzician originar din Niger care va aduce spiritul tuareg pe scena clubului. Concertul e la 20.00, iar un bilet costă 95 de lei.

Ce faci în weekendul 2 - 4 februarie în București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași. Recomandările PressOne

Târguri de haine în București, dans contemporan în Cluj-Napoca, expoziție de pisici în Timișoara și jazz în Iași. Tu ce faci în weekend?

București

Târguri

Sâmbătă, între 11:00 și 19:00 are loc Sunday Thrift Market la Common House (Bd. Dacia 76-78, etaj 1). Evenimentul promovează economia circulară în modă în cadrul comunității locale, iar intrarea este liberă.

Tot sâmbătă, de la 11:00 la 18:00 are loc prima ediție Pets, Vintage & Coffee la sediul Lugera, din strada Vulturilor 98. Poți merge acolo dacă vrei să adopți o pisică sau un cățel sau doar dacă ești în căutarea unor haine sau bijuterii vintage. 

Sâmbătă și duminică se desfășoară Târgul Artizanilor între 11:00 și 21:00 la Urban Hub, Piața Romană nr.2, între străzile Dacia și Mendeleev. Duminică, de la 14:30, poți face schimb de vinyluri pe strada Popa Petre 36.

Expoziții 

Sâmbătă, de la 16:00, poți descoperi arta contemporană la un tur ghidat la Atelierele Scânteia. Accesul este gratuit, pe bază de rezervare aici.

Vrem să putem relata în profunzime despre viața de zi cu zi a românilor, așa cum e eaDacă e important și pentru tine, ajută-ne să o ducem la capăt! Orice sumă contează.

Doar weekendul ăsta mai poți vedea expoziția „Monica Lovinescu. Vocea care ni s-a dat” la Casa Mița Biciclista. Expoziția prezintă pentru prima oară documente originale, obiecte, mărturii, fragmente de emisiuni din perioada 1960 – 1991 de la Radio Europa Liberă, dialoguri cu Mircea Eliade, Ana Blandiana, Octavian Paler sau Eugen Ionescu. Un bilet costă 60 de lei.

Stand-up

Majoritatea show-urilor de stand-up sunt sold out, așa că uite trei spectacole la care încă mai găsești bilete weekendul acesta.

Vineri, de la 22:00, Raul Gheba, Mocanu, Cosmin Natanticu și Negoiță au show la Club 99 (65 de lei). Sâmbătă, de la 19:30, poți să-i vezi pe Maria Popovici, Mincu, Dobrotă și Popinciuc tot la Club 99 (65 de lei). În aceeași seară, tot de la 19:30, Mirică, Mitran, Ioana Luiza și Virgil Ciulin au show de stand-up la Comics Club (55 de lei).

Muzică

Mihai Mărgineanu are concert vineri seară, de la 21:30, la Hard Rock Cafe (100 de lei).

În Control puteți să-l ascultați sâmbătă, 3 februarie, pe Bombino, sub numele său real Omara Moctar, un muzician originar din Niger care va aduce spiritul tuareg pe scena clubului. Stilul său muzical poate fi descris ca o fuziune între blues-ul tradițional african și rock. Concertul e la 20.00, iar un bilet costă 95 de lei.

Cei de la Impaled Nazarene au concert în Club Quantic tot sâmbătă, de la 19:00 (90 de lei).

Și Florin Ristei are concert cu trupa sâmbătă, de la 19:30, la 14th LANE (75 de lei). Cobzarul Bogdan Simion are concert duminică, de la 21:00, la Hard Rock Cafe (100 de lei).

Cinema 

Sâmbătă e seară de film palestinian la Cinema Union. De la 18:00 va avea loc proiecția Foragers (Culegătorii de za’atar), urmată de o discuție despre Palestina și suferințele prin care au trecut palestinienii de-a lungul timpului. Tot sâmbătă mai poți vedea, de la 20:00, filmul românesc Familiar (10 lei).

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Tot la Union, duminică, de la 17:30, poți vedea Perfect Days, iar de la 20:00 Il sol dell’avvenire, în regia lui Nanni Moretti.

La Cinema Muzeul Țăranului Român (MȚR) are loc avanpremiera The zone of interest, duminică, de la 18:00 (20 de lei). Tot la MȚR, pentru 15 lei, mai poți vedea De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin (sâmbătă, 16:15), Il sol dell’avvenire (sâmbătă, 18:00) sau Perfect Days (sâmbătă, 20:00).

La Elvire Popesco, pentru 25 de lei, weekendul acesta poți merge la Prin ierburi uscate (sâmbătă, 16:30), The old oak (duminică, 14:00), Il sol dell’avvenire (duminică, 18:00) sau Anatomia unei prăbușiri (duminică, 20:00).

Teatru

Ziua vecinilor se joacă la Teatrul în Culise, sâmbătă, de 18:00 (55 de lei). Tot vineri, de la 19:00 se joacă American Buffalo la Teatrul de Artă București (70 de lei).

Sâmbătă, de la 17:00 poți merge la Furtul secolului la Teatrul Roșu (50 de lei). Flash-uri din sens opus se joacă la FF Theatre sâmbătă, de la 19:00 (65 de lei). Tot sâmbătă, de la 20:00, poți merge Povești de familie la Teatrul Nou (60 de lei). 

Cluj-Napoca 

Vineri, de la 20:00, The Mono Jacks au concert la Form Space (50 de lei). Sâmbătă, de la 18:00, cei de la Fără Zahăr au concert la Hardward Pub (58 de lei).

Tot sâmbătă, de la 19:00, poți merge la Insula, un spectacol de dans contemporan, care are loc la  Universitatea Sapientia. Același spectacol are loc și duminică, de la 19:00.

Sâmbătă, de la 20:15 are loc avanpremiera filmului The Zone of Interest la Cinema Victoria. Filmul are 5 nominalizări la Oscar, iar un bilet costă 20 de lei. Tot sâmbătă, de la 20:00 rulează Poor Things la Cinema ARTA (20 de lei).

Tot sâmbătă, de la 22:00, poți merge la un party Depeche Mode la Flying Circus Cluj (30 de lei). 

Duminică, de la 19:00, se joacă Scorpia Neîmblânzită, după William Shakespeare la Teatrul Național din Cluj-Napoca (30 – 60 de lei).

Timișoara

Vineri, de la 15:00, se desfășoară „Casa Ceaușescu”, o expoziție de fotografie documentară, la Memorialul Revoluției din Timișoara.

Dacă ești iubitor de pisici, sâmbătă și duminică are loc WCF International Jubilee Catshow, între 10:00 – 19:00, unde vor defila peste 20 de rase de pisici, la Iulius Town Timișoara.

Sâmbătă, de la 17:00, la Cinema Timiș rulează Preferata lui Miller (20 de lei). În aceeași zi, de la 20:30, poți vedea Perfect Days la Cinema Victoria (20 de lei). Duminică, de la 16:30, are loc avanpremiera Poor Things la Cinema Timiș (20 de lei). Mai târziu, de la 19:30, poți vedea Past Lives la Cinema Victoria (20 de lei).

Iași

Vineri, de la 18:30, poți merge la Look at me now, o expoziție la Galeriile De Artă Victoria. Trei absolvente ale Universității de Artă din Iași explorează expresivitatea portretului în raport cu condiția omului contemporan. În plus, tot weekendul acesta are loc Interior Design Week la Palas Mall. 

Sâmbătă, de la 20:00, poți merge la avanpremieră Poor things la Cinema Ateneu (15 lei). În aceeași seară, tot de la 20:00, Krrysopher are concert la Gist Coffee Shop (30 – 50 de lei).

Duminică e seară de jazz la Club Acaju, unde cântă cei de la Pamela.avi de la 19:00 (50 de lei).

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios