REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

Radu Mihaiu, noul primar al Sectorului 2. Foto: Lucian Muntean

Restart București: ce vrea să facă Radu Mihaiu în Sectorul 2

Radu Mihaiu, candidatul alianței USR-PLUS susținut de PNL pentru Primăria Sectorului 2, a fost printre câștigătorii clari și fără emoție ai alegerilor locale din București.

A obținut, în urma calculelor finale, un procent de 36,91%, devansându-l cu aproape 6 procente pe contracandidatul de la PSD, Dan-Cristian Popescu, și cu aproape 23 de procente pe Neculai Onțanu, fostul primar reapărut recent în spațiul public și lansat târziu în această luptă electorală. 

Mai puțin matematic și mai uman spus, aproximativ 42.000 de locuitori ai Sectorului 2 au decis să îl învestească pe Radu Mihaiu cu încrederea lor, iar decizia asta a surprins în ziua exit-pollurilor pe mulți, Mihaiu fiind unul dintre candidații acestor alegeri cu notorietate mică. 

Cu aproximativ o săptămână înainte de ziua votului, l-am scos pe teren pe Radu Mihaiu pentru a afla ce anume își propune să schimbe în Sectorul 2 și care ar fi un top trei al locurilor relevante din sector pentru mandatul său. 

Ne-am întâlnit în fața Gării Obor acolo unde a venit urcat pe o trotinetă electrică și cu ghiozdanul în spate. „Să știți că eu chiar o folosesc mereu, nu doar acum că avem interviu și mă vedeți dumneavoastră”, a zis de la început, râzând. Ulterior, în toate punctele de întâlnire ale interviului, Radu Mihaiu s-a deplasat cu trotineta, așteptându-ne de fiecare dată minute bune: trotineta electrică a bătut mașina pe toate distanțele. 

Îmi doresc un București mult mai axat pe transport alternativ”, a explicat Mihaiu, „este și motivul pentru care am ales Gara Obor ca un prim punct de întâlnire, pentru că aici eu vreau să transformăm locul într-un parc de suprafață, să băgăm în pământ, aici, în gară, toate șinele de tren, șine care ies ulterior pe traseu, și să avem prin trenurile care trec prin Gara Obor un fel de metrou de suprafață spre zona Pipera”

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Tot în colaborare cu CFR și Ministerul Transporturilor, Radu Mihaiu își dorește să transforme în piste de biciclete și trotinete o fâșie de terenuri ale CFR, din mijlocul sectorului, pe care au fost cândva linii feroviare și care acum sunt „complet dezafectate și neîngrijite”.

Pista ar urma să plece dinspre Obor spre Parcul Verdi, fiind gândită tot ca o formă alternativă de transport pentru locuitorii sectorului care își doresc să ajungă rapid și în aer liber până în zona de birouri a cartierului Pipera. 

Printre proiectele sale se mai numără și crearea unui parc de business în zona Lizeanu, pe locul unor ateliere ale STB de reparat mașini grele. De ce? „Pe de-o parte pentru a dezvolta zona aflată acum într-o stare masivă de degradare și, pe de altă parte, pentru a aduce bani la bugetul local prin investiții”, a spus Mihaiu.

Dar până la proiectele mari de infrastructură și dezvoltare, Radu Mihaiu și-a propus să curețe Sectorul 2 – de mizerie, la propriu, pentru că „Sectorul 2 e cel mai murdar din București”, spune el, dar și de „nepotismele” și „interesele de clan” din aparatul primăriei.

Eu nu am niciun fel de problemă și niciun fel de datorie față de nimeni în așa fel încât o să pot să fac curățenie în instituție cu adevărat.”

Radu Mihaiu, Primar Sector 2 București

***

Despre candidat, pe scurt. A absolvit Facultatea de Matematică la Universitatea din București în 2000. A urmat apoi, potrivit CV-ului său, cursurile unui Executive Master of Business and Administration la City College din Sheffield, Marea Britanie.

Deși are trecute în activitatea profesională, începând cu anii 2000, atât funcții de conducere cât și de programator în companii de dezvoltare software sau activități ce țin de programare și IT, Radu Mihaiu nu e străin nici de funcții publice.

În 2016, acesta devine consilier de ministru la Ministerul Fondurilor Europene, iar mai apoi Secretar de stat în cadrul aceluiași Minister. În prezent este manager general la E-dea Works SRL, o companie de dezvoltare software din București.

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios