Cea mai recentă imaginea de pe pagina de Facebook a MAI îl înfăţişează pe Oprea cu secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow.
Cea mai recentă imaginea de pe pagina de Facebook a MAI îl înfăţişează pe Oprea cu secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow.
24/10/2015
Raid la MAI: Gabriel Oprea, "trollat" de românii cu umor
Pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne este, începând de vineri seară, ținta unui raid al internauților care fac parte din grupuri umoristice.
>>RAID
Așa sună anunțul postat pe unul dintre grupurile amintite. Iar mobilizarea nu întârzie.
Este adevărat că domnul Oprea încă mai are acasă lopata de la Berevoiești?
Este adevărat că domnul Oprea se grăbea să afle cine l-a împușcat pe JR Ewing?
Este adevărat că Domnul Gabriel Oprea se grăbea deoarece la 88 de mile pe oră ajungea înapoi în viitor?
Este adevărat că domnul Oprea se grăbea să prindă testul sub presiune de la Masterchef?
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Crezi că e nevoie de presă independentă? Dacă da, cu doar 5 euro pe lună poți face diferența chiar acum!
Este adevărat că domnul Gabriel Oprea se grăbea la pensat?
Este adevărat că domnul Oprea a cerut o escortă, și nu o coloană oficială?
Am înțeles că domnul Oprea abia ieșise de la sală unde a lucrat intens ceafă și gușă. Este adevărat că se grăbea ca să nu rateze fereastra anabolică?
Pasărea din stema României vânează și cu 320 de kilometri pe oră
Când atacă în picaj, acvila de munte este una dintre cele mai iuți vietăți din lume.
Tatiana Niculescu: "Dacă n-ar fi fost asasinat, Codreanu ar fi rămas în istorie cel mult ca un personaj excentric"
INTERVIU. Autoarea recentei biografii a lui Codreanu vorbește despre legionarul care a ajuns idolul unui protestatar din orașul american Charlottesville.
Comentariile nu au fost șterse de administratorul paginii de Facebook, iar „jocul” internauților continuă.
UPDATE. Administratorul paginii oficiale de Facebook a M.A.I. a adăugat sâmbătă două postări, referitoare la activitatea unor polițiști. Ultima dintre acestea a adunat în câteva ore aproape 50 de comentarii noi, înregistrate după același tipar, „Este adevărat că…?”.
Dacă vreți să intrați în joc, o puteți face aici.
Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.
Sunt curios
Ce este un raid?
În termenii rețelelor sociale, „raidul” este o sesiune de comentarii ironice pe aceeași temă, care atacă o atitudine sau un mesaj. În acest caz, revolta oamenilor a pornit de la faptul că vicepremierul Gabriel Oprea a refuzat să ofere explicații privind moartea polițistului Bogdan Cosmin Gigină, care-i deschidea coloana oficială.
O altă nemulțumire a internauților este legată de transformarea paginii oficiale a MAI într-un instrument de propagandă personală a ministrului. (O analiză a ascensiunii lui Gabriel Oprea puteți citi aici.)
*
De-a lungul vremii, mai multe gesturi ale politicienilor au fost sancționate cu raiduri. De pildă, la finalul lunii ianuarie, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de atunci, Dan Șova, a postat pe pagina de Facebook a instituției un banner în care arăta că, în perioada 24-30 ianuarie, au fost curățate 2,26 milioane de tone de zăpadă de pe „suprafața părții carosabile în zonele aflate sub cod galben sau portocaliu”.
La puțin timp după, revoltați de „raportarea comunistă a realizării”, toți comentatorii postau același mesaj, pe care nu-l vom reproduce aici ? – iar administratorul paginii a fost nevoit să șteargă bannerul.
Mihai Gâdea a fost, de asemenea, ținta unor raiduri, după cum relatează Adevărul, pe larg. Nici premierul Victor Ponta nu a scăpat de trolling în timpul campaniei electorale, când mai mulți comentatori i-au lăsat un mesaj scris cu literele de susținere a campaniei Monicăi Macovei.
Trolling-ul pe internet este, pe scurt, deturnarea atenției de la conținutul unui mesaj prin postarea altor mesaje cu conținut complet diferit, uneori agresive.
Avem nevoie de ajutorul tău!
Mulți ne citesc, puțini ne susțin. Asta e realitatea. Dar jurnalismul independent și de serviciu public nu se face cu aer, nici cu încurajări, și mai ales nici cu bani de la partide, politicieni sau industriile care creează dependență. Se face, în primul rând, cu bani de la cititori, adică de cei care sunt informați corect, cu mari eforturi, de puținii jurnaliști corecți care au mai rămas în România.
De aceea, este vital pentru noi să fim susținuți de cititorii noștri.
Dacă ne susții cu o sumă mică pe lună sau prin redirecționarea a 3.5% din impozitul tău pe venit, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine. Să dăm zgomotul la o parte și să-ți arătăm ce merită cu adevărat știut din ce se întâmplă în jur.
Ne poți ajuta chiar acum. Orice sumă contează, dar faptul că devii și rămâi abonat PressOne face toată diferența. Poți folosi direct caseta de mai jos sau accesa pagina Susține pentru alte modalități în care ne poți sprijini.
Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.
Share this