REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

Campania Trăiască Capra Vecinului a primit două premii Gold și două premii Silver la Internetics 2019. Acestea sunt doar câteva dintre premiile primite în ultimul an pentru o campanie care a spus românilor să lase invidia deoparte. FOTO: Internetics

Trăiască Capra Vecinului, un an mai târziu

PressOne și GMP Webstyler puneau la cale un proiect ciudat în urmă cu un an: să le spună românilor să nu mai invidieze capra vecinului, să nu-i mai dorească moartea, ci dimpotrivă, să-i ureze să trăiască.

S-au prins în acest joc „concurenții” de la EuropaFM, Recorder, ProTV, Times New Roman și Hotnews, care s-au pomenit cu niște statui de capre în mărime naturală (și mai mult decât atât) dăruite de redacția PressOne ca semn de respect.

Într-o piață în care fiecare caută să-și domine concurenții, PressOne a căutat să le mulțumească pentru că promovează un conținut echilibrat, ne fac să trăim orice eveniment ca și când am fi acolo, ne provoacă să gândim liber, ne fac să râdem ca să nu plângem sau ne informează la timp din surse verificate.

Dar campania nu s-a oprit aici, pentru că foarte multe branduri (peste 100!) au preluat-o, publicând pe canalele proprii, sub haștagul #TrăiascăCapraVecinului, mesaje de respect la adresa concurenților direcți (McDonald’s Romania, KFC, BMW România, Porsche România, Mercedes-Benz Romania, Timișoreana, ENGIE dar și multe, multe altele). Publicul atins de campanie s-a ridicat la peste un milion de români.

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Până acum, campania a reușit să primească multe premii, drept recunoaștere a faptului că a atins o coardă sensibilă. Ultimele dintre ele: la ediția 2019 a Internetics, campania a câstigat 4 premii: 2 Gold la categoriile Social Media Special Mechanics și Online PR Special Projects și 2 Silver, la categoriile Viral Non Video si Art, Culture, Media and Entertainment, în timp ce la Romanian PR Award 2019, a primit patru premii Golden și un premiu special.

Practic, Trăiască Capra Vecinului a fost campania care a obținut cele mai multe premii la Internetics 2019, alături de campania Samsung ”The Banknote Concert”, care a primit tot 4 premii.

De asemenea, trofeul Trăiască Capra Vecinului, pe care GMP+WEBSTYLER l-a acordat pentru prima oară anul trecut, la Internetics 2018, campaniei Magic Home, lansată de Jazz Communication, a plecat anul acesta, ca o leapșă în industrie, către un nou câștigător. Jazz Communication a oferit anul acesta trofeul Trăiască Capra Vecinului campaniei „România are sânge de rocker” lansată de Rock FM și Most Wanted Advertising.

România are sânge de rocker e un model de transformare a unei experiențe negative în ceva luminos. Am creat conceptul într-un hol al spitalului Floreasca, în timp ce căutam sânge pentru tatăl meu. Campania a născut empatie, conștientizare și o creștere de peste 20% a numărului de donatori. Iar dacă socotești că o pungă de sânge salvează două vieți, înțelegi cât de ușor e să te respecți ca ființă umană. Le mulțumesc partenerilor noștri de comunicare, Most Wanted și Rogalski Damaschin, trupelor din campanie și tuturor celor care au mers în centrele de donare din toată țara. Si sper că în curând România va atinge procentul de 2% de donatori din totalul populației. Ne bucurăm că am primit la Internetics premiul Capra Vecinului și nu simțim nici măcar un strop de invidie pentru asta. Ni se pare de bun simț și sunt de părere că ar trebui să nu fim nevoiți să îl dăm mai departe la anul, ca să nu iasă discuții. (Altfel, mulțumim și ne simțim onorați. Am glumit. Dar tot nu e ok să se mai decerneze.)Răzvan Exarhu – Rock FM

Campania a fost premiată atât la Effie Awards, cât și la premiile Biz PR și ADC*RO. Dar lucrul care ne-a bucurat cel mai tare a fost faptul că a fost preluată organic de atât de multă lume. Nu știm dacă am reușit să schimbăm mentalitatea profundă a românului, dar știm cu siguranță că oamenii din companiile și agențiile care au preluat această campanie au o mentalitate diferită. Și poate că acesta este cel mai important lucru.

Campania va continua aici pe site cu o serie de articole despre oamenii care au reușit să înțeleagă faptul că împreună ne este mult mai bine și că un concurent se respectă tocmai pentru că te ajută să fii mai bun. Pentru că dacă și capra vecinului o duce bine, atunci a ta de ce nu ar prospera?

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...