Jurnal de mondial (5): ce durere şi ce Kane!

Căpitanul Kane a înscris ambele goluri ale Angliei.

Anglia debutează la Mondialul din Rusia cu o victorie scremută (2-1 cu Tunisia). Harry Kane a dat primul gol în minutul 11. Mingea a plecat din corner, s-a lovit de capul unui englez care a făcut o săritură spectaculoasă, apoi s-a lovit de bară, de piciorul lui Kane și a ajuns în plasă.

Tot Kane a dat golul câștigător în minutul 91. Sassi a marcat din penalty pentru Tunisia în minutul 35. Portarul s-a dus bine pe partea stângă, dar nu s-a întins suficient ca să respingă mingea.

Au fost trei goluri, dar meciul a fost tare plictisitor, mai ales în repriza a doua.

De câteva zile, citesc comentariile englezilor pe Facebook, sunt autoironici și fac bășcălie de echipa națională. Nici măcar suporterii nu sunt încrezători că vor câștiga Campionatul.

E adevărat că tunisienii nu s-au apropiat de poarta adversă în primele 20 de minute, iar în ultimul sfert de oră, englezii au pus tunurile pe poarta lui Hassen.

A fost nevoie de un zid de trei tunisieni pe linia porții ca să scape de gol, iar englezii au dat și o bară după ce Lingard a încercat o scăriță.

Echipa celor Trei Lei a controlat meciul, iar tunisienii abia au avut timp să-și tragă răsuflarea. Dar englezii nu au arătat ca o echipă: au fost șterși, nu s-au coordonat și parcă simțeau presiunea care se pune pe umerii lor.

Inventatorii fotbalului au câștigat Campionatul Mondial o singură dată, în 1966, când au jucat acasă.

Presiunea de care vorbeam mai sus începe să usture și pare că Anglia nu o să facă mare brânză nici la campionatul ăsta.

Dar măcar în seara asta și-a făcut suporterii fericiți. Probabil că leii vor trece de grupe, dar mai departe God save the queen.

Ți-a plăcut acest articol?

Atunci vrem să te rugăm ceva.

Dacă subiectele pe care le alegem ți se par relevante, iar stilul nostru nu te agresează, dacă PressOne este o oază de normalitate pentru tine, înseamnă că faci parte dintre acei oameni la care ne gândim în fiecare zi.

Orice donație va fi un semn că munca noastră își atinge scopul. Îți mulțumim.

Donează