Cum să-ţi alegi agentul imobiliar

Foto: Lucian Muntean

După ce s-a mutat în Franța, sora mea a angajat o agenție imobiliară să-i vândă garsoniera din București: 36 de metri pătrați, vizavi de Parcul Circului, mobilată, etaj 10/10, panoramă frumoasă, fără vicii ascunse. Agentul imobiliar avea cheile și drept să negocieze până la prețul minim de 36.000 de euro.

Sora mea a așteptat așa vreo 4-5 luni, timp în care a fost informată că au avut loc două-trei vizionări și că s-au mai interesat alte două-trei persoane. Agentul știa că ea se grăbește, dar se plângea că prețul e prea mare. La un moment dat, chiar i-a transmis o ofertă de 34.000 de euro:

"A scăzut piața, doamnă, nu vă cumpără nimeni la ultimul etaj cu 36.000 de euro!".

Am analizat și noi site-urile de anunțuri imobiliare și, pentru că de acolo reieșea că prețul este unul cât se poate de competitiv, am decis să facem un experiment.

Am preluat munca de agent imobiliar pentru o lună ca să aflu dacă, într-adevăr, oferta surorii mele este atât de dezavantajoasă încât nu interesează pe nimeni.

Am început cu un set de poze realizate cu grijă, din toate unghiurile care l-ar putea interesa pe un cumpărător, și am publicat anunțul, cu un plus de promovare, pe un site popular de profil.

Garsoniera are vedere spre cartierul Pipera.

În prima zi, am primit, fără să exagerez, câteva zeci de telefoane, iar în primele două săptămâni, după două vizionări fără rezultat, am găsit și cumpărător.

Au trecut aproape șase luni de atunci, dar încă primesc din când în când un telefon: "Mai e valabil anunțul din Lacul Tei?".

Morala: dacă n-ai timp sau aplecare să-ți reprezinți singur interesele, ai nevoie de un agent imobiliar bun și căruia să-i pese de munca sa.

Ce înseamnă agent imobiliar profesionist

Reputație verificată. Viciile de profesionalism ale agenților imobiliari sunt și un efect al faptului că meseria lor este insuficient reglementată la noi.

"Când mi-am făcut un PFA acum câțiva ani, mi-au cerut un certificat de profesie, atât. Este foarte ușor de obținut așa ceva, iar cursurile sunt foarte simple. Așa ceva nu este normal, avem nevoie de învățământ dedicat", este de părere Bogdan Guțu, președintele Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR).

Așadar, verificarea profesionalismului unui agent imobiliar rămâne în sarcina clientului. Înainte de a încheia un contract cu un agent, e important să ne interesăm cu cine a mai colaborat sau dacă face parte dintr-o asociație profesională.

De exemplu, APAIR este membră a National Association of REALTOR (NAR), cea mai mare asociație internațională a agenților imobiliari. Agenții imobiliari din România care folosesc eticheta REALTOR își asumă respectarea codului de etică al acestei comunități globale.

Reprezentare unică. O colaborare profesionistă cu un agent imobiliar presupune exclusivitate. Când lași anunțul pe Internet și apoi discuți în paralel cu mai mulți agenți, nu poți avea așteptări prea mari de la serviciile pe care le oferă.

Ei se vor simți într-o cursă foarte strânsă și nu vor investi prea mult timp în interesul tău. În plus, dacă tranzacția se materializează, vă vor cere comision și ție, și celeilalte părți din tranzacție.

Această practică este profund greșită și conduce la o sumedenie de derapaje, consideră Bogdan Guțu.

"Într-o tranzacție nu poți să fii de ambele părți. Agentul trebuie să lucreze doar cu unul dintre participanții la o tranzacție, în cadrul unui contract de colaborare, cu clauze care trebuie respectate de ambele părți. Și când angajezi un avocat este la fel."

Pe de altă parte, în momentul în care semnezi contract cu un singur agent imobiliar, îi poți pretinde să te reprezinte doar pe tine în relația cu ceilalți.

El trebuie să gândească întotdeauna în avantajul tău, iar asta înseamnă inclusiv să te ajute să fixezi un preț realist. Totuși, dacă simți că încearcă să te influențeze să faci compromisuri care nu se justifică, schimbă-l!

Servicii complexe. Atunci când colaborarea cu agentul imobiliar se bazează pe un contract de exclusivitate, clientul poate cere periodic rapoarte detaliate despre eforturile sale de a vinde sau a de găsi o locuință potrivită.

Rolul agentului nu este acela de a face pronosticuri cu privire la piața imobiliară, ci de a putea, în orice moment, să ofere o analiză a situației, în funcție de prețuri, zonă și de oferta disponibilă.

Pe lângă serviciile de consiliere imobiliară, un agent bun facilitează şi legătura cu specialiști din domenii conexe: notari, arhitecți, avocați, specialiști în cadastru etc.

Ți-a plăcut acest articol?

Atunci vrem să te rugăm ceva.

Dacă subiectele pe care le alegem ți se par relevante, iar stilul nostru nu te agresează, dacă PressOne este o oază de normalitate pentru tine, înseamnă că faci parte dintre acei oameni la care ne gândim în fiecare zi.

Orice donație va fi un semn că munca noastră își atinge scopul. Îți mulțumim.

Donează