Via Transilvanica este un proiect al ONG-ului Tășuleasa Social care se întinde pe 950 de kilometri și 1000 de ani.

PODCAST. Alin Uhlmann-Ușeriu și povestea unui drum bun de povestit nepoților: Via Transilvanica

De vreo 20 de ani, Alin Ușeriu nu prea stă locului. Este un om de acțiune, un om care se simte în largul său în mijlocul pădurii, iar nu al orașului. Iar energia pe care o ia de prin păduri o dă mai departe sub formă de proiecte incredibil de frumoase, plecând de la Pădurea Pedagogică și încheind cu Camionul de Crăciun, cel care aduce an de an bucurii copiilor.

Dar cel mai grandios proiect al asociației pe care o conduce este Via Transilvanica, un drum de 1000 de kilometri, care străbate România de la nord la sud, plecând de la Mănăstirea Putna și oprindu-se la Dunăre, la Drobeta Turnu Severin.

Alin Ușeriu

Este un drum de anduranță, menit a fi străbătut la pas, călare sau cu bicicleta și mărginit de borne din andezit grele de sute de kilograme, presărate prin munți și văi. E un proiect incredibil de curajos și surprinzător, menit să devină un Camino românesc, capabil să atragă mii de turiști anual.

Am stat de vorbă cu Alin și ne-am minunat câte are de spus. Deși 40 de minute de monolog-fluviu pot părea multișor, odată ce începi să-l asculți începi să înțelegi de ce a reușit să finalizeze deja, alături de voluntarii săi, câteva sute de kilometri într-un singur an.

Acest drum realizat doar din donații și gândit să dureze vreo 1000 de ani e o invitație de a descoperi o Românie nouă, așa cum nu ne puteam imagina că poate exista.

ASCULTĂ ACUM ȘI PE SPOTIFY.

Micile tale donații ne ajută să existăm. Dacă cititorii PressOne ar dona doar 5€ pe an, noi am putea aduce în fața ta de cinci ori mai multe soluții la problemele României.
Vrei să ne ajuți?
Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
5€
10€
25€
50€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

2% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și newsletterul Revista Pressei, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Depune-l la ANAF până pe 15 martie sau trimite-l până pe 1 martie la adresa: Bld. Eroilor, nr.1, ap.11, Cluj-Napoca, jud. Cluj. Și îl depunem noi.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...