REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

În ziua în care au murit 423 de oameni, un primar din Maramureș invită lumea să se trateze cu inhalații cu alcool. „Eeeeeh, pandemie! Pandemie îi cum vrem noi și când vrem noi să fie”

În ziua în care în România au murit 423 de oameni de Covid, primarul din Săcălășeni (Maramureș) invită lumea să se trateze cu gargară cu apă sărată, tinctură de propolis și inhalație cu alcool. Emilian Gheorghe Pop a lansat un mesaj pe pagina de Facebook a instituției în care vorbește despre “sezonul răcelilor și a știrilor alarmante”.

„Satele noastre și acest neam au trecut încercări mai grele decât ale acestor vremuri. CREDINȚA ÎN DUMNEZEU, IUBIREA ȘI UNITATEA, ne-au făcut ceea ce suntem. „NU VĂ TEMEȚI” ne spune și astăzi Creatorul, în ciuda sirenelor care sună înfiorător, a știrilor alarmante din toate părțile. În iubirea unitatea și credința noastră este biruința!”, pretinde primarul.

E membru PSD, aflat la manșă în Săcălășeni din 2004. Presa centrală i-a menționat numele atunci când și-a propus să improvizeze în sat un aerodrom unde să aterizeze avioane de mică dimensiune, iar pe 13 septembrie 2015 un avion ultraușor, cu primarul pe scaunul din dreapta al pilotului, a aterizat pe pajiștea din comuna maramureșeană.

În 2019 avea să-și împuște din greșeală vecina, deși luase în cătare un iepure care-i traversa proprietatea. „Este o anchetă deschisă, am tras joi seara cu o pușcă de airsoft, din greșeală am atins-o pe o vecină. Nu este nimic grav”, declara la acea vreme Emilian Pop.

Nimic grav nu e nici în prezent, e convins primarul. În vreme de pandemie, acesta oferă sfaturi medicale pe rețelele de socializare, pe pagina de Facebook a primăriei. Pretextul e că ne-am afla „în plin sezon al răcelilor, iar spitalele sunt neîncăpătoare”.

Am extras câteva:

Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

„durerea de gât dispare după o gargară cu apă sărată sau tinctură de propolis. Inhalația cu apă sărată, inhalația cu alcool la temperaturi sub 60 de grade curăță plămânii, laptele acru de casă reprezintă doza cea mai bună de nutrienți și vitamine, mierea de albine și celelalte produse apicole sunt cel mai bun antibiotic, merele, fructele în general, legumele, ceaiul de măceșe, lămâia, ceapa, usturoiul, hreanul, ghimbirul, au un aport important în menținerea stării de sănătate pentru fiecare dintre noi!”.

“Că doară omul trebuie să comunice, mai ales când mai e și puțin de autoritate”

L-am prins la telefon pe primarul din Săcălășeni. Am reușit să purtăm un dialog, după un minut în care am repetat numele publicației care-l căuta. Emilian Pop nu și-a ascuns dezamăgirea. „Ziarist la? PressO? PressCum? Nu vă știu. Da, care-i problema?”.

Nu mă deranjează nimic, totul e perfect, în orice moment și oricând”, mi-a dat primarul asigurări că e un moment potrivit și că putem discuta. Când a aflat despre ce e vorba a pufăit iritat și tras direct la țintă.

„Eu tot timpul depun mesaje, care-i problema? Uitați-vă câte mesaje am mai depus și depun tot timpul. Că doară omul trebuie să comunice și comunicarea se face și prin mesaje puse pe siteul primăriei, când ești primar sau ești cetățean sau mai ești puțin de autoritate. Sau ce, e voie numa’ presa să scrie? Mai sunt și alții, nu? Vă deranjează că facem concurență? Să aveți o zi bună și să ne vedem cu bine, când ne întâlnim stăm la o poveste. Doamne ajută!”, a reacționat primarul.

Numa’ puțin, domn’ primar!

„Pandemie? Eeeeeh, pandeeeeemie. Pandemie îi cum vrem noi și când vrem noi. Pandemie o fost și mai rele și mai ăsta. O fost când dintr-o clasă… 12 eram în total și numa tri-patru eram la școală și nu i-a mai zis nimeni pandemie. Dacă vreți să fie pandemie, fie pandemie. Și cu asta mi-am spus cuvântul. Vă doresc o zi bună, sănătate, Doamne ajută!”, a încheiat primarul.

Emilian Pop nu e deranjat de nimic, totul e perfect.

Și echipa fanion a comunei, AS Gloria Culcea, a câștigat în weekend în fața Viitorului Gârdani. Primarul a consemnat succesul printr-o altă postare pe Facebook.

„Echipa comunei a avut un rezultat foarte bun, câștigând jocul cu un scor de 1-0. Cu victoria obținută azi, Gloria Culcea a ajuns pe locul II în campionat. Felicitări echipei și mult succes în continuare!”.

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios