Cadoul lui Liviu Dragnea pentru Paul Stănescu: o parte din Palatul Parlamentului trece la Ministerul Dezvoltării

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și vicepremierul Paul Stănescu, în calitatea lui de senator, sunt inițiatorii unui proiect de lege care prevede ca spații aflate la 9 etaje din Palatul Parlamentului să treacă, din administrarea Camerei Deputaților, în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Inițiativa celor doi este susținută de zeci de parlamentari PSD.

Liviu Dragnea a fost ministru al Dezvoltării Regionale în guvernul Ponta, iar acum, acest minister, considerat "pușculița PSD", este condus de Paul Stănescu.

Semnăturile celor doi inițiatori.

*

Ca motiv principal pentru această inițiativă, Liviu Dragnea și Paul Stănescu invocă faptul că MDRAP își desfășoară activitatea în cinci imobile diferite.

"Luarea în administrare de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este justificată de necesitatea asigurării spațiilor necesare cu destinația de sediu pentru buna desfășurare a activităților specifice acestuia", se arată în motivarea proiectului de lege.

Valoarea de inventar a spațiilor care ar urma să treacă în administrarea Ministerului condus de Paul Stănescu se ridică la 128.561.079,09 lei (aproximativ 28 de milioane de euro).

Suprafața propusă pentru a fi transferată este de 13.425 de metri pătrați și cuprinde încăperi aflate la 9 etaje din corpul B3 al Palatului Parlamentului.

"Camera Deputaților va asigura Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, corespunzător cotei din imobil aflat în administrarea acestuia, utilitățile necesare funcționării corespunzătoare", se precizează, printre altele, în cadrul inițiativei legislative.

Spațiile vizate de acest proiect de lege sunt aceleași care s-au aflat în folosința Ministerului Fondurilor Europene din 28 februarie 2016 până în 13 mai 2016, când a intrat în vigoare Legea nr.90/2016, în urma căreia Parlamentul a preluat dreptul de administrare.

La acel moment, ministrul Fondurilor Europene era Cristian Ghinea, actualmente  deputat USR.

Printre semnatarii proiectului de lege depus de Dragnea și Stănescu se numără Ecaterina Andronescu, Doina Pană, Liviu Pop, Florian Bodog, Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Cătălin Rădulescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Atunci vrem să te rugăm ceva.

Dacă subiectele pe care le alegem ți se par relevante, iar stilul nostru nu te agresează, dacă PressOne este o oază de normalitate pentru tine, înseamnă că faci parte dintre acei oameni la care ne gândim în fiecare zi.

Orice donație va fi un semn că munca noastră își atinge scopul. Îți mulțumim.

Donează