REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

Cristina Foarfă

Când vorbește despre ea, Cristinei Foarfă îi e greu să se definească. Pe de-o parte e mic antreprenor în zona de advertising, pe de alta e pasionată de tot ce ține de zona culturală, în special de cărți, iar pe de alta se implică în proiecte civice. Ce unește însă toate aceste puncte și multe altele este scrisul. Scrie de când se știe, la început în jurnalul care acum o face să râdă, apoi în diverse publicații, ca jurnalist, uneori în sertarul de la laptop și literatură și, când trebuie, texte de publicitate. Ca jurnalist, e interesată de social, de sănătate mentală și psihologie, de cum tehnologia ne schimbă viața și gândirea, de cultură dar și de diverse minorități sau categorii (așa zis) marginale. Îi place să vorbească cu oamenii, să descopere poveștile și, mai mult, resorturile mentale din spatele poveștilor, se uită mai mult la emoții decât la orice alte detalii și nu crede că există subiecte tabu.
Interviu. Freek Wallagh, Primarul de Noapte al Amsterdamului: „Există întotdeauna o formă de control social, care încearcă să forțeze oamenii să nu fie cine vor să fie”
Alexandru Solomon despre „Arsenie. Viața de apoi”: „Dacă biserica ar face un efort de chestionare a rolului ei, ar putea să aibă o influență socială enormă în bine”
Interviu. Miruna Berescu, directorul festivalului de film Anonimul: „În 20 de ani nu am avut nici măcar un singur incident care să implice protecție și pază, niciun scandal. Publicul nostru e diferit”
Electric Castle 2023. Cu Irvine Welsh, printre DJ și pliurile lui Iggy Pop
O săptămână în Capitala Europeană a Culturii: cum se schimbă un oraș când arta devine accesibilă tuturor
Corina Vasile, director executiv ANIS, despre educație și digitalizarea României: „Cooperarea dintre mediul academic tehnic și industrie este din ce în ce mai strânsă”
Techsylvania 2023. Cu optimism moderat, despre inteligența artificială și un viitor mai imprevizibil decât ne-am dori
Interviu cu Lars Rasmussen, creatorul Google Maps: „Cu siguranță nu ne vom plictisi în viitor”
[Podcast] „Fericirea nu e nimic” pentru oamenii fără adăpost din București
De ce ajung oamenii să comită crime? Și putem oare să ne reabilităm cu adevărat? De vorbă cu Dan Rusu, criminolog român în Marea Britanie
Mario Vasilescu - antreprenorul tech care luptă cu dezinformarea
Dan Byron: „Cred că e mai bine să știi că există un final, ca să nu irosești timpul”