Alexandru din Chiajna primește un viitor

Vă mai amintiți campania "Merit un viitor", din toamna anului trecut? Alexandru din Chiajna, unul dintre copiii merituoși pe care vi i-am prezentat atunci, va primi o sponsorizare de 8.000 de euro.

Alexandru Bamboi (14 ani) a reușit să câștige peste 50 de medalii la karate, în ciuda situației disperate de acasă.

Când l-am cunoscut, el locuia împreună cu mama sa într-o cameră improvizată într-un grajd, aflat în curtea unei rude. La clubul de karate Echipa Campionilor, colegii îl ajutau cu bani ca să poată participa la competiții.

Datorită acelui prim articol, comunitatea TechHub Bucharest a inițiat o chetă, la petrecerea de Crăciun. Ulterior, au contribuit cu donații mai multe firme și profesioniști din domeniul IT.

Suma care s-a strâns pentru Alexandru este 8.000 de euro.

Alexandru (dreapta) se echipează pentru demonstrația de kata.

Miercuri, 15 februarie, împreună cu câțiva dintre donatori, l-am vizitat pe Alexandru la antrenamentul de seară, ca să-i dăm vestea cea mare.

Am urmărit demonstrațiile de kata și de kumite, apoi ne-am amuzat cum copiii costumați în kimonouri se grăbesc către vestiare.

Alexandru a rămas la urmă, surprins că ne revede. Când a aflat motivul, i-au apărut gropițe în obraji.

A continuat cu aceeași candoare: "Și o să am și camera mea…"

Zilele acestea, el se pregătește să se mute într-o locuință nouă. Cu ajutorul antrenorilor de la clubul de karate, mama lui a obținut un împrumut bancar și a cumpărat un apartament mic în Chiajna.

Mai sunt de făcut câteva retușuri, astfel că donațiile au picat mănușă.

"I-am zis că în weekendul acesta mergem să cumpărăm mobilă, iar el mi-a spus: «Nu-mi trebuie decât un pat». Măi, Alexandru, dar un dulap, un birou, nu trebuie să luăm?", ne-a povestit Sensei Diana Enea, unul dintre antrenorii care l-au ajutat cel mai mult pe Alexandru.

O parte din suma strânsă la Tech Hub va fi folosită pentru activitatea sportivă. Cu restul, mama sportivului va acoperi o parte din creditul pentru care trebuie să plătească o rată de 600 de lei.

Alexandru mai are un hop important de trecut în această vară: Evaluarea Națională. Deși se consideră un băiat echilibrat, ne-a mărturisit că are emoții mari în ceea ce privește examenul de matematică.

"I-a spus doamna profesoară că nu trece la matematică și l-am dus la meditație. Acolo, a luat 7,40 la test. Sperăm să nu avem probleme", a mai spus Diana Enea.

Alexandru își dorește să-și continue studiile la un liceu sportiv, iar când va avea vârsta potrivită, să devină antrenor de karate.

*

Ți-a plăcut acest articol?

Atunci vrem să te rugăm ceva.

Dacă subiectele pe care le alegem ți se par relevante, iar stilul nostru nu te agresează, dacă PressOne este o oază de normalitate pentru tine, înseamnă că faci parte dintre acei oameni la care ne gândim în fiecare zi.

Orice donație va fi un semn că munca noastră își atinge scopul. Îți mulțumim.