REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios

Ajută-ne să existăm. Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Donează

Pentru sugestii de materiale sau colaborări, scrieți-ne la adresa: contact@pressone.ro.

Pentru parteneriate media, proiecte sau dacă doriți să fiți partenerul nostru și să susțineți PressOne: marketing@pressone.ro.

Carusel este doar unul din ONG-urile care schimbă, cu pași mici, viețile oamenilor fără adăpost din București. Foto: Ioana Epure

6 ani de PressOne. Ajută-ne să sprijinim în continuare societatea civilă

În septembrie 2021, PressOne împlinește șase ani. Șase ani de povești cu și despre România și locuitorii ei, despre comunități, despre ce merge bine și despre ce merge mai puțin bine, șase ani de jurnalism narativ de calitate, independent și asumat. 

Șase ani de newslettere zilnice, răsfoite de mii de cititori. 

Pentru a ne continua misiunea, însă, avem nevoie de sprijinul vostru. Dacă ne știți povestea, ne puteți ajuta chiar acum să facem, în continuare, jurnalismul onest de care e atât de multă nevoie în România. PressOne este o publicație independentă și ne-ar plăcea să rămânem așa. 

Avem nevoie de 6000 de abonați, care să doneze, lunar, câte 15 lei.  

În următoarele săptămâni, vom face un rezumat al impactului pe care l-au avut materialele noastre de-a lungul timpului, dar și al angajamentelor pe care ni le luăm față de voi, de cititorii noștri, de acum înainte. 

Citește și:

6 ani de PressOne. Avem nevoie de ajutorul a 6.000 de abonați. Îi găsim?

6 ani de PressOne. 6 feluri în care poveștile noastre au contribuit la o Românie mai curată. Cele 100 de texte de investigație ale Emiliei Șercan

6 ani de PressOne. Șase feluri în care am protejat adevărul, anulând falsul și dezinformarea


Revista Pressei

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt curios

Societatea civilă din România e fragmentată și și-a descoperit super-puterea de a schimba țara cu pași mici abia în ultimii ani. Dar de multe ori ONG-urile sfârșesc nu prin a completa acțiunile statului, ci prin a îi face treaba cu totul.

De aceea, PressOne a documentat de nenumărate ori poveștile oamenilor ale căror vieți au fost schimbate în bine, fie și numai pentru scurt timp, de intervenția acestora, dar și importanța muncii organizațiilor non-guvernamentale pentru schimbarea în bine a societății românești.

Bryony, câine-ghid pregătit de asociația Light into Europe. Foto: Ioana Epure
Marica Bărbieru, cea mai vârstnică voluntară de la Centrul Generații. Fotografii: Lucian Muntean
Marian Ursan și o parte din echipa Carusel. Foto: Ioana Epure

Tot în timpul stării de urgență, am arătat cum îi lasă pandemia pe români fără mâncare, dar și cum carantina e un privilegiu pentru mulți oameni care trăiesc sub pragul sărăciei, fără apă curentă sau căldură.

Doar unul din marginali: lucrătoare sexuală cu piciorul amputat recent, de câteva luni, de la diabet și artrită cronică. Foto: Ioana Epure

Nu doar Carusel, dar și organizația Hope and Homes for Children, ne-au ajutat să explicăm de ce școala din România nu e gratis, de ce avem printre cele mai mare rate de abandon școlar, dar și cel mai mare număr de mame minore din Uniunea Europeană, în seria de materiale „Patru povești despre școală și lipsuri”.

Cosmin, de 14 ani, și mama lui, Ana, locuiesc împreună într-o garsonieră de 12 metri pătrați din Ferentari. În ciuda condițiilor, Cosmin a intrat printre primii la unul dintre cele mai prestigioase licee din București. Foto: Ioana Epure
Protest în Mizil pentru drumuri asfaltate. Foto: E-Romnja
Gili, pictor, diagnosticat cu schizofrenie. Foto: Ioana Epure
Mohamad (dreapta) și Ebrahim (stânga), studenții refugiați voluntari la Spitalul Municipal de Urgență din Timișoara. Foto din arhiva personală

Vom continua să scriem, și în anii care vin, despre sărăcie, despre marginalizare, despre cei mai vulnerabili dintre noi, dar și despre cum societatea civilă întinde, de multe ori, o mână de ajutor, acolo unde statul se preface că nu vede.

Contăm pe sprijinul vostru, pentru că lupta nu este doar a noastră. Dacă v-am convins că ne vom face și de acum încolo munca la fel de serios, puteți folosi formularul de donații de mai jos. Orice sumă ne ajută.

Poțifacediferența.

Dacă te abonezi cu doar 3€ pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent, onest, care merge în profunzime, să ne continuăm lupta contra corupției, plagiatelor, dezinformării, poluării, să facem reportaje imersive despre România reală și să scriem despre oamenii care o transformă în bine.

Vrei să ne ajuți? Orice sumă contează.

Prin card sau PayPal:
O singură dată
Lunar
3€
5€
10€
Prin cont bancar:
RO54 BTRL RONC RT02 4298 9602

Fundația PressOne
Banca Transilvania, Sucursala Cluj-Napoca

Redirecționează:
20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către echipamente video și reportaje, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la marketing@pressone.ro.

*Baza legală poate fi consultată AICI.

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către articolele și newsletterele noastre, nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Trebuie să completezi doar secțiunea I, cu datele tale personale.

Apoi depune-l la ANAF până pe 25 Mai, la organul fiscal de care aparții, fie direct, fie prin scrisoare recomandată.

Poți găsi aici lista adreselor.

REVISTA PRESSEI

Un newsletter pentru cititori curioși și inteligenți.

Sunt Curios
Celemaicititearticole
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...